alternativni pravci

Ipak nije sve stalo: HŽ je sinoć vozio za Split, danas se uvodi i dodatni vlak

27.02.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Iako je Dalmacija cestom bila odsječena od ostatka Hrvatske, jedan pravac ipak je bio otvoren, i to onaj prugom

Sindikat strojovođa na Facebooku se pohvalio time da je sinoć ipak prometovao vlak iz Zagreba prema Splitu.

'Večeras, kažu, sigurno neće biti nijednog prohodnog pravca iz Dalmacije prema unutrašnjosti. Lažu vam! Jer ova će četiri profesionalca učiniti sve da noćas Dalmacija ne bude odsječena. Sretno momci!' objavili su iz Sindikata strojovođa.

'Vlak se sinoć uspio probiti kroz najgori dio i kasnili su 78 minuta', kaže za tportal glasnogovornica HŽ-a Mihaela Tomurad Sušac.

HŽ-ov vlak za Split prometuje i danas. Redovni vlak kreće u 15.19 i putovat će u pojačanom sastavu, točnije s 270 mjesta.

Iz HŽ-a su izvijestili da se uvodi dodatni vlak na relaciji Zagreb - Split. Vlak iz Zagreba s Glavnog kolodvora kreće u 17.15 sati i zasad je spremno 180 mjesta. Zaustavljat će se na kolodvorima Karlovac, Oštarije, Plaški, Vrhovine, Ličko Lešće, Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Unešić, Perković, Primorski Dolac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac i Split - predgrađe.

Karte se kupuju na blagajnama i u vlaku. Karte se mogu rezervirati pozivom na brojeve telefona 01 457 3260 ili 01 453 4050. Rezervacija vrijedi dva sata te u tom roku putnici koji putuju iz Zagreba trebaju doći na blagajnu Zagreb GK i kupiti kartu.

Tomurad Sušac kaže nam da su iz Hrvatskih željeznica spremni osigurati dodatna mjesta i vlakove.

  • +11
Zimski uvjeti na cestama kod Zagvozda Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic