'OVO NIJE HAJKA'

Kolakušića napustilo troje suradnika: Zadnjih šest mjeseci nismo komunicirali

11.12.2019 u 13:09

Bionic
Reading

Povodom osnivanja nezavisne antikorupcijske organizacije imena Antikorupcijski pokret, troje članova liste Mislava Kolakušića za izbore za Europski parlament, Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba, održali su u srijedu press konferenciju na kojoj su govorili o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta i načinima njegova djelovanja. Osim njih, javnosti se obratio Damir Grunbaum, nezavisni vijećnik iz Istre

Milan Puharić objasnio je zašto je izašao iz udruge Mislava Kolakušića.

"Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim pravednijim i ugodnim za život", rekao je na press konferenciji, prenosi N1.

Svoje razloge iznijela je i odvjetnica Katarina Jukić.

"Mi nezavisni kandidati na listi okupili smo se oko zajedničke ideje - nužne promjene u društvu i borbe protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino na taj način moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore", dodala je.

  • +6
Zagreb: Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić dobio podršku Živog zida Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vijećnik Skupštine Istarske županije Damir Grünbaum istaknuo je da su organizirali konferenciju kako bi najavili djelovanje Antikorupcijskog pokreta.

"Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića, već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret", rekao je.