GADGET ZA ROBIJAŠE

Minijaturni mobitel pronađen kod zatvorenika u jednom hrvatskom zatvoru

20.04.2018 u 14:20

Bionic
Reading

Pravosudni se policajci u kaznionicama i zatvorima svakoga dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije

Tako je nedavno u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim svijetom, u gaćama pronađen mali mobitel.

  • +4
Hrvatski zatvori Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

O kakvom se zgodnom gadgetu radi, najbolje ilustriraju fotografije pronađenog mobitela uz upaljač i palac, piše Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje, nije poznato, ali njegova prisutnost u zatvorskoj ustanovi upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava.

Naime, korisnici mobitel vjerojatno ne koriste samo radi dostave pizze, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela zbog kojih su i lišeni slobode.