RPG KOJI TO NIJE

Nier

04.03.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Japanski izdavački gigant Square Enix zaredao je u zadnje vrijeme s izdavanjem velikih naslova koji će ponovno igrati značajnu ulogu kad se budu birale igre koje su obilježile godinu

Kada je prošle godine Nier prvi puta najavljen, mnogi su se pitali kakva je to igra i o čemu se tu zapravo radi. Naime, bilo je mnogo nepoznanica vezanih uz ovaj naslov, pa su neki izvori navodili da je to još jedna akcijska igra poput Devil May Cry. Sve je sjelo na svoje mjesto kad su izašli prvi video prikazi koji su potvrdili da se zapravo radi o čistokrvnom akcijskom RPG-u. Iako se možda tako ne čini na prvi pogled, ovaj naslov bi mogao postati pravi hit među igračima kad uzmemo u obzir igrinu intrigantnu priču koja će zasigurno uvući igrača u svoj fascinantni Nier svijet, baš kao i sustav borbe i zanimljivi likovi. Platformskih elemenata također neće nedostajati, kao ni puzzli, što ovom naslovu daje drukčiju dimenziju.

 

Radnja igre počinje u dalekoj budućnosti gdje je nekoć vrlo napredna civilizacija na rubu propasti zbog pandemije opakog virusa koji pustoši Zemlju. Virus, nažalost, nije jedini problem od kojeg se mora strahovati, već su tu i opaka stvorenja koja napadaju preostalo stanovništvo. Priča je usredotočena na mladog Niera, koji napušta svoj dom kako bi pronašao lijek za Black Scrawl virus od kojeg boluje njegova kćer Yonah. Lijek za virus postoji, ali kako to obično biva, cjepivo je samo iniciralo pojavu još opakijeg i još smrtonosnijeg virusa.

 

Veliki naglasak u igri je stavljen na sustav borbe i sama oružja. Nier će moći izvoditi varijacije razarajućih comboa i napada, a njegovo primarno oružje bit će mač. Osim toga, tu su i magije koje su itekako potrebne kako bi se svladali opaki bossovi kojih ima napretek. Kao i svaki ozbiljni RPG, uz glavnog junaka vodit ćete još nekoliko drugih likova koji će vam pomagati u borbama koje su sve samo ne lake.

 

Oružje je podijeljeno na ono kojim možete baratati jednom rukom i na ono koje koristite dvjema rukama. Oružje za koje koristite jednu ruku je lakše i radi manju štetu protivniku, ali je zato brzo, dok je oružje koje hvatate objema rukama mnogo sporije, ali radi mnogo veću štetu protivničkom oklopu. Tu su još i koplja koja rade umjerenu štetu s očitom prednošću što ih koristite kako biste neutralizirali udaljenije protivnike.  

 

Iako je Square Enix naglasio da je Neir akcijski RPG, ipak bi se ovaj naslov trebao igrati kao standardna real-time akcijski hack 'n slash. Grafički, igra izgleda pomalo razočaravajuće kad pogledamo teksture, modele i animacije, iako zbog art stila sve to ima nekakvog šarma. Naslov će se pojaviti za konzole nove generacije, i to krajem travnja ove godine.

 

 

Nier gameplay

 

Nier trailer