ZAŠTITA VOZAČA OD VANDALA

Noćne linije u Osijeku uz policijsku pratnju

28.03.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Na žurno dogovorenom sastanku u osječkom Gradskom poglavarstvu, na kojem su sudjelovali gradonačelnik Krešimir Bubalo, direktor Gradskog prometnog poduzeća Igor Medić i predstavnici policije, dogovoreno je obnavljanje vandalskim napadom nakratko prekinutog programa noćnih linija autobusa i tramvaja

Na sastanku je dogovoreno i da će na noćnim linijama GPP-a policijski službenici biti u vozilima javnog gradskog prijevoza, što u uniformi, što u civilu, objavio je osječki internetski portal Osijek031.com.

Podsjetimo, osječka policija jučer je uhitila napadače na 50-godišnjeg vozača autobusa Gradskog prometnog poduzeća (GPP), a riječ je o trojici mladića od 17, 18 i 21 godinu. Vozaču autobusa Adamu Ć. (50) mladići su nanijeli teške tjelesne ozljede 26. ožujka iza ponoći, zbog kojih je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje se nalazi na liječenju.

Zbog čestih napada na djelatnike osječkog GPP-a, vozače i kontrolore, uprava te tvrtke odlučila je ukinuti noćne linije autobusa i tramvaja od 24 sata do pet sati ujutro. Direktor Gradskog prometnog poduzeća Igor Medić izrazio je nezadovoljstvo radom sudstva jer, kako je rekao, nasilnici se uglavnom ili ne kažnjavaju ili procesi predugo traju. U samo nekoliko mjeseci fizički je napadnuto deset djelatnika GPP-a.

Prije nekoliko dana skupina mladića napala je vozača i kontrolora u tramvaju.