vodit će gospodarstvo

Novi ministar: Igrom slučaja sam se malo društveno aktivirao u Domovinskom pokretu

19.05.2024 u 07:33

Bionic
Reading

Ante Šušnjar službeno će preuzeti ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak, a o svemu što ekspresno mora riješiti i kompetencijama za tu funkciju progovorio je za Dnevnika Nove TV

'U odvjetništvu čovjek stekne širinu, bavio sam se takvim pravom da mi je gospodarstvo poznato. U biti evo 17, skoro 18 godina, punoljetan u odvjetništvu, trgovačko pravo, stečajevi... dosta poznajem što muči gospodarstvo. U tom smjeru će ići i prvi potezi i nastojati razviti hrvatsko gospodarstvo, ojačati', kazao je Šušnjar za Dnevnik Nove TV.

Kazao je da su udjeli u poslovima koje ima prebačeni na druge te je objasnio da Mario Radić nije prenosio udjele na njega, nego upravljačka prava, a to je inače posao kojim se bave odvjetnici.

'I taj ugovor je sporazumno raskinut sa gospodinom Radićem tako da više nisam ni imatelj tih prava.'

Vezano za plinski biznis, puno vam je obitelj povezivana s tim, bojite li se da će vam to na neki način biti uteg?

'Pa ne vjerujem jer, zašto. Gledajte, to poduzeće je nastalo kada sam ja imao 14 godina, niti sam se ja rodio kao ministar, niti su me odgajali da budem ministar. Igrom slučaja sam se malo društveno aktivirao u Domovinskom pokretu, prepoznat je moj rad, moje kompetencije i došao sam kao kandidat i evo jučer izabran i potvrđen za ministra, tako da...', kazao je Šušnjar.

Na upit je li razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem o tom poslovima kazao je da su razgovarali o svim temama.

'Mislim... Nije valjda grijeh raditi nešto u životu', poručio je Šušnjar.