rat u ukrajini

Osvetnički udar Rusa zbog napada na Belgorod: Pogodili smo centre moći

31.12.2023 u 16:43

Bionic
Reading

Rusija je objavila da je pokrenula osvetničke napade na vojne lokacije i "strane plaćenike" u Harkivu nakon što su u ukrajinskom bombardiranju ruskog pograničnog grada Belgoroda ubijene najmanje 24 osobe.

Najmanje tri osobe su poginule, a 28 ih je ozlijeđeno nakon što je Harkiv pogođen valovima projektila i bespilotnih letjelica, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Šef regionalne vojne uprave Oleh Sjeniehubov rekao je u objavi na Telegramu da su spasioci izvukli tijela dva muškarca i žene iz kuće oštećene u ruskim napadima na selo Borova, u regiji Harkiv.

Nekoliko projektila pogodilo je grad Harkiv, a među ozlijeđenima je dvoje djece, objavila je ukrajinska vojska, piše CNN.

Stambene zgrade, hoteli i medicinske ustanove također su oštećeni u udarima, dok je Ukrajina dodala da je Rusija tijekom noći nastavila s napadima na druga područja zemlje, uključujući regije Herson, Mikolajiv i Zaporižje.

Prema priopćenju ruskog Ministarstva obrane, njihovi udari su bili usmjereni na "centre za donošenje odluka i vojna postrojenja", uključujući hotel u kojem su smješteni vojni zapovjednici i "strani plaćenici".

Bivši hotel Harkiv Palace i sjedište ukrajinske službe sigurnosti za regiju Harkiv su pogođeni u napadu, navodi se u priopćenju.

  • +5
Njemački ZDF TV tim je pogođen u ruskom raketnom napadu na Harkiv Izvor: Profimedia / Autor: Yevhen Titov / AFP / Profimedia