POTVRĐENO

Plenković prelomio: Ovo je novi ministar turizma koji će zamijeniti Nikolinu Brnjac

16.05.2024 u 19:58

Bionic
Reading

Novi ministar turizma bit će dosadašnji državni tajnik u tom ministarstvu Tonči Glavina, potvrđeno je za RTL. Glavina će na toj poziciji naslijediti dosadašnju HDZ-ovu ministricu Nikolinu Brnjac koja odlazi iz ministarstva iako je osvojila saborski mandat, a na europskim izborima lovit će mandat u Bruxellesu

Time je razriješeno i posljednje otvoreno kadrovsko pitanje nove Vlade, javlja RTL Danas.

Na pitanje novinara je li on novi ministar, Glavina je u četvrtak kratko poručio da ne može ništa komentirati. Danas je, pak, bio i na Vladi i na klubu HDZ-a. Brnjac je još jučer za RTL istaknula kako je njezin odlazak bio "zajednička odluka" te da je premijer Andrej Plenković za sve imao razumijevanja.

"To je bila naša zajednička odluka. Razgovarali smo o tome, bez obzira bio to Europski parlament ili nešto drugo, moji strateški ciljevi su tu ispunjeni", kazala je Brnjac, ne želeći spekulirati o imenu koje će je naslijediti na čelu Ministarstva.

Smatra da je odluka o tome kome će ostaviti u ruke posao koji nije završen na premijeru. "Razgovarali smo o tome, o svemu smo pričali. Ali prepustit ću mandataru da on kaže tko je to", kazala je ranije Brnjac.

  • +3
Tonči Glavina Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tonči Glavina (43) ambiciozan je HDZ-ovac iz Klisa i dugogodišnji član stranke koji je u Plenkovićevu vladu prvi put ušao 2017. godine na mjesto državnog tajnika za turizam, a u prethodnom mandatu zadržao se na toj poziciji.

Školovao se u SAD-u i ondje je živio punih deset godina. Više o Glavininom životu i karijeri možete doznati ovdje.