nezapamćena tragedija

Policija izvlači dvije brodice iz mora, utvrdit će zašto je buknula marina u Medulinu

16.05.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Dan nakon velikog požara u medulinskoj marini, u kojem su izgorjela 22 plovila, iz mora se izvlače dvije brodice na kojima je prema pretpostavkama policije, požar buknuo, izvijestila je u četvrtak policija

Kada se izvuku na njima će raditi vještaci zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", dok se more i obala nadomak Medulina čiste od ostataka izgorenih plovila.

U velikom požaru koji je u srijedu ujutro oko 3,55 sati buknuo u marini u Medulinu, izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije sedam sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao.

"Policija utvrđuje okolnosti ovog događaja, dok će očevid započeti čim brodice budu izvučene na kopno. Riječ je o zahtjevnom poslu izvlačenja brodica", kratko je danas izvijestila Policijska uprava istarska.

Prema informacijama iz javne ustanove Natura Histrica čiji djelatnici čiste obalu i more, na obali ima posvuda crnih komadića ugljena, odnosno ostaci izgorjelih drvenih brodica.

  • +16
Požar u marini u Medulinu Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Međutim, kako se doznaje, područje je relativno čisto, maziva i masnoće nema te se skupljaju izgorjeli ostaci plovila.

Zahvala načelnika općine Medulin

Načelnik općine Medulin Ivan Kirac zahvalio je svim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, članovima DVD-a Medulin i svim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji i koji su, kako je rekao "suludom hrabrošću koja se vidi samo u najtežim situacijama skakali u more, odvezivali brodove, te vlastitim plovilima gurali buktinju".

"Nezapamćena tragedija zadesila je Medulin, našu luku i naše brodove. Iako je sama luka pod ingerencijom Lučke uprave Pula, osjećamo veliku odgovornost i potrebu staviti se na raspolaganje za što skorije saniranje nastale štete. Ona je ogromna, kako materijalno tako i emotivno", poručio je načelnik Kirac.

  • +27
Saniranje štete u marini u Medulinu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Dodao je kako će općina, zajedno s nadležnim tijelima, inzistirati na temeljitoj istrazi ovog događaja.