uz novi engine

Prvi trailer za PES 2014!

05.06.2013 u 13:12

Bionic
Reading

Konami je samo nekoliko dana uoči održavanja E3 eventa napokon odlučio predstaviti novu verziju Pro Evolution Soccera

Prije nekoliko tjedana najavljena je FIFA 14 da bi cijela stvar na predstavljanju Xbox One konzole poprimila ton blage kontroverze. Naime, EA je za sve svoje sportske simulacije pripremio potpuno novi engine koji će pak u sljedećoj godini pogoniti isključivo naslove za PlayStation 4 i Xbox One konzole. Godinu nakon toga najvjerojatnije će i ostale platforme imati čast ugostiti 'Ignite' engine.

 

Sada je pak i Konami najavio novu verziju svoje nogometne simulacije koja će također biti pogonjena novim Fox engineom na kojemu se već produciraju i igre poput dva nadolazeća Metal Gear Solid naslova.

 

Povodom toga Konami je objavio i prvi teaser;

 

 

Konami je objavio i poduže izvješće za medije, no, da ne duljimo, najveće promjene u odnosu na prethodnu igru osim novog enginea biti će 'TrueBall' i 'M.A.S.S.' tehnologije. TrueBall Tech je sustav koji će se brinuti za fiziku i ponašanje lopte dok će 'Motion Animation Stability System' biti zadužen za što realističnije i dinamičnije ponašanje igrača a nogometaši će imati i tzv. mentalnu statistiku koja će biti promjenjiva u odnosu na podršku navijača te suigrača.

 

Pro Evolution Soccer 2014 zasad je najavljen za PC, PS3 i Xbox 360 platforme te očekujemo skorašnju potvrdu rada na verzijama za Playstation 4 te Xbox One.