hdz i dp

Razgovori o ministrima u novoj Vladi ovaj tjedan, poznato tko je ispao iz igre

13.05.2024 u 07:58

Bionic
Reading

Tehnički premijer i mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković najavio je za ovaj tjedan razgovore o formiranju nove Vlade

Na dočeku hrvatskog predstavnika na Euroviziji Baby Lasagne u nedjelju u Zagrebu, Plenković je kratko, na pitanje novinara, rekao da će, što se tiče konstituiranja Sabora, za što je sjednica sazvana u četvrtak, sve biti spremno, a da će se o sastavu Vlade razgovarati cijeli tjedan. Prethodno je rekao da će sastav Vlade, odnosno imena ministara, biti objavljena kada sve bude dogovoreno između HDZ-a i njihovog koalicijskog partnera DP-a.

'Sve ove spekulacije koje se mogu čuti zadnjih dana vama mogu biti interesantne, ali su najčešće nekorisne jer se s ljudima lopta. Stoga dopustite meni kao mandataru, a to činim treći put zaredom, da razgovaram. Najbolje je da imamo što manje spekulacija, pa onda ima više zadovoljnih i puno manje nezadovoljnih', rekao je Plenković u subotu. Poznato je da se dosadašnji ministar pravosuđa Ivan Malenica zahvalio na ponudi da bude i u novoj Vladi, kako je rekao, zbog obiteljskih razloga, a mediji špekuliraju da bi gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar mogao biti novi ministar turizma.

  • +25
Andrej Plenković stigao kod Zorana Milanovića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Vezano za imena u budućoj Vladi, Plenković je samo naglasio da će aktualni ministri Marija Vučković, Damir Habijan i Nina Obuljen Koržinek sigurno ostati, iako je poznato da Vučković i Habijan neće ostati na istim pozicijama, s obzirom na to da će ministarstva poljoprivrede i gospodarstva pripasti DP-u.