S biciklima na put oko svijeta

S biciklima na put oko svijeta

02.07.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Dobro, može za početak i po Zagrebu ;). Pogledajte ih samo kako su šesni na ulicama i po parkovima gdje ih je (po)fotkao fotograf i Mondo prijatelj/zagovornik Tomislav Može

Oni su mali, ali su veliki ... poznata rečenica iz Smogovaca koji su se prikazivali na televiziji dok su vlasnici brenda Mondo bicikala bili tek idejno, ali ne i doslovno - začeti ;).


Crni New York i crveni London ...


U prvom planu Anja i Mislav ... love, love, love :)

Već godinu dana gledam genijalne, chic, retro city bajkove po raznoraznim sajtovima, blogovima, online shopovima i mučim se s cijenama, carinama i sličnim prozaičnim dosadama koje mi svaki puta ubiju volju za ikakvom, a ne samo biciklo - kupovinom.


Jednoga dana prijateljica na fejsu postavi slikicu i pitanje gdje mogu kupiti ovakav, retro, chic, city bike ...


... košara od nekakvog pruća uključena?


Za gudiz s placa :)

... i netko joj odgovori linkom na Mondo bicikle ... i tu je započela moja ljubav prema istima, sreća najveća što ću konačno imati chic, hipstersko, dvokotačno retro vozilo s košarama za plac i raznoraznim stajliš dodacima!

Anja i Mislaaavzaljubljeni paaar, vozili se vozili na bajkovima ... hm, sad tu fali neka zvučna riječ koja se rimuje ... Dakle oni su Mondo bicikli, oni su mali, ali su veliki,
oni su isfurali retro dizajni modele čiji se dijelovi izrađuju u Taiwanu, a sklapaju u Hrvatskoj i prodaju u Zagrebu.

Sad malo prepisivanja odnosno kopi pejstanja s njihovogsajta:


Priča o Mondo biciklima klasična je priča o ljubavi...Ma, ne o mojoj i Mislavovoj (ona nikako nije klasična : )), već o onoj jednostavnoj ljubavi između bicikla i čovjeka.


E sad, bilo bi fora kad bi imali neku super priču kako je došlo do ideje za pokretanjem Monda pa da vas dobijemo i na tu foru, ali priča je zapravo vrlo jednostavna! Oboje volimo putovati i oboje volimo bicikle! That's it! : )

Hmm, možda ipak malo više od toga...pa evo kako priča ide od početka...

Foto: Tomislav Može
Putujući po Europi, zapeli su nam za oko starinski gradski bicikli koje po povratku u Hrvatsku nigdje nismo mogli naći ... (pa su ih sami stvorili i nazvali po svjetskim metropolama; New York,Dublin, London, Paris)

... kako je Mislav već bio u bike biznisu, trebalo je samo skupiti što više ideja, želja, stvari koje bi popravili na svojim tadašnjim biciklima i pošteno isprazniti kasicu prasicu (dobro, možda čak njih dvije, tri : ))


Za to je, kao i za retro dizajn, isključivi krivac - Anja koja obožava putovanja, lijepe stvari, prepoznaje ljepotu svakodnevnih sitnica ...


... i nepopravljiva je romantičarka! Već ima skice za novi dizajn Mondo bicikala ... je, a treba se ulagati u kreatifca jer onda nastaju ovakve divotice ;)

Mislav je prije osam godina (tada je imao samo 20 godina!) iskonstruirao svoj prvi bmx bicikl i tako od svog dugogodišnjeg hobija stvorio bmx brend Zion bikes.
Iako su mu ti mali bicikli i dalje prva ljubav ...


... za vožnju gradom poželio si je ipak malo udobniji bicikl što je rezultiralo pokretanjem još jednog brenda ...


... ovog puta klasičnih ...


... gradskih bicikala s kojima se ...


... u 3 brzine ili bez njih, može vozikati/jurcati ...


... gradskim pješačkim zonama (molim lijepo; Mondo biciklisti ne voze bezglavo, oni lagano klize i uživaju u vožnji! Ako imate pritužbi obratite se Sindikatu biciklista :P) ...


... ulicama i biciklističkim stazama :)

Znanje iz sporta kojim se i sam bavio, konstruiranja i proizvodnje bicikala i ljubav prema putovanjima i biciklima pretvorio je u posao te je tako nastao Mondo


Eto. I što da vam još pišem ... odšećite u Ilicu 100 i slinite nad predivnim biciklima ...


... isprobajte ih i upoznajte ovo dvoje mladih i hrabrih entuzijasta i prestanite vjerovati u tlapnje o krizi, recesiji, teškim vremenima, starosti, mladosti, siromaštvu i nemogućnostima svih vrsta. Osvježite se njihovom energijom, vjerom u sebe i ljubavi prema biciklima :)


Idemo svi skupa na Mondo biciklima u bolju budućnost!

A ako nam se pokvare popravit će ih Mondov Bicycle Repairman! ;)