'nema petljanja'

Selak Raspudić: Nećemo Mostu uzimati novac, ostajemo sirotinja do daljnjega

27.04.2024 u 17:56

Bionic
Reading

Izabrana zastupnica Marija Selak Raspudić poručila je da neće ništa 'petljati' da bi ona i njen suprug Nino Raspudić dobili novac iz proračuna, nego da će ostati nezavisni zastupnici

Naime, svaki zastupnik stranci na čijoj je listi izabran nosi 62.441 eura, a svaka zastupnica, kao pripadnica podzastupljenog spola deset posto više, tj. 68.685 eura. No, izlaskom iz stranke, novac ostaje ostaje stranci, a ne pripada pojedinim zastupnicima, pa su se pojavile špekulacije da bi se Raspudići mogli prije proglašenja službenih rezultata izbora učlaniti u Hrvatske suvereniste, koji su bili s Mostom u koaliciji, čime bi novac 'oduzeli' Mostu, a donijeli Suverenistima. No, Selak Raspudić je poručila da nikakvih 'petljanja' neće biti, nego da novac ostaje Mostu.

'Ne, nećemo zbog proračunskog novca namijenjenog političkom radu stranaka ništa petljati, nećemo mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se pokušati učlanjivati u drugu stranku. Bit ćemo sirotinja do daljnjega. A što se članstva u klubu tiče, bilo bi ga dobro imati zbog toga što su mogućnosti rada u Saboru veće, ali to ćemo tek vidjeti s kime bismo se mogli dogovoriti', rekla je za Jutarnji list Marija Selak Raspudić.

  • +2
Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL