Siget je preko noći dobio novo lice!

Siget je preko noći dobio novo lice!

10.09.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Nakon Branimirove i Dugava, i Sigetu je udahnut novi život zahvaljujući uličnim umjetnicima iz raznih krajeva svijeta koji su proteklog vikenda danonoćno stvarali svoje radove na zidovima socijalističkih zgrada ovog novozagrebačkog kvarta koji je već od danas svježiji, ljepši i angažiraniji s obzirom na da streetart nerijetko nosi sa sobom i političke poruke

Djelo Španjolca ESCIF-a, jednog od napoznatijih uličnih umjetnika na svijetu


ESH ponosito stoji ispred svog umjetničkog djela


Mladi talijanski umjetnik AGOSTINO IACURCI


Ljuta sam k'o pas što, evo, već drugu godinu zaredom ne mogu pohoditi Muzej ulične umjetnosti u Zagrebu, ali itekako suportam ovaj hvalevrijedan projekt koji je pokrenulo nekoliko mladih entuzijasta, a koje predvodi kustosica Ivana Vukšić.

Ivana Vukšić, kustosica Muzeja ulične umjetnosti u Zagrebu


Iako je osnovna karakteristika streetarta ilegalnost, Ivana kaže da MUU ne oduzima romantičnost ilegalnog stvaranja, nego samo kanalizira tu kreativnu energiju i usmjerava je u onaj dio gradskog tkiva koji je truo i treba mu nešto takvo da živne.

MALARKY voli kolorit kojim je uljepšao ovo sigetsko igralište


Streetart umjetnica PEKMEZMED, inače profesorica u likovnoj školi u Rijeci


NINJATIGER opsjednut je ratnicima, šišmišima i malim čudovištima. Zar nije ljepše da se djeca igraju okružena ovakvim kulisama?


'Najteži dio posla je boriti se sa stanarima da nam daju zidove, jer neki od njih smatraju da je ovo što mi radimo vandalizam' - priznala je Ivana.
'Ovo je zapravo antimuzej kojim se htjelo naglasiti da umjetnost nije samo ono što se nalazi u galeriji. Važna je kreacija i sloboda stvaranja, jer to je ono što čini umjetnost, a ne zgrada u kojoj se radovi izlažu', dodala je Ivana.

Veselo je bilo i ispred ROBOTSovog crteža


Umjetnici SRETAN BOR + EMAEMAEMA namučili se da bi napravili ovaj gigantan primjerak streetarta


Fotografije: Ivan Dorotić

Moj dragi prijatelj Ivan Dorotić aka Ivan Nekad Fotka ponudio se da će za Modu Komodu pofotkati atmosferu koja je vladala ovih dana u Sigetu, a rezultat su fotografije koje upravo gledate. Hvala, Ivane! :)

Ova numera ide upravo za njega, mislim da bi mu se mogla svidjeti! :)