Šipanska idila ...

Šipanska idila ...

17.08.2011 u 13:41

Bionic
Reading

Šipan je zaboravljeni raj. Tamo je vrijeme stalo i sve je toliko bogato, zeleno i lijepo da otapa najtvrđa srca i miluje trbuščiće. Vrt gospara Andre je lijek za gastritis, kolitis i općenito - stresitis!

E sad, ne bih bila fudblogerica da me hrana ne prati u stopu! Došavši na Šipan, Korina i ja, smjestismo se kod jedne draage obitelji. U laganom razgovoru na taraci saznale smo, prvi dan, da je glava kuće, gosparAndro, godinama radio kao šef kuhinje u svim boljim dubrovačkim hotelima. I naravno da ima vrt iza kuće i naravno da je sve što priprema domaće i svježe i superukusno i naravno da smo se kod njega hranile većinu vremena.

Ostatak smo provodile šetajući gore/dolje po Šipanskoj luci, kupale se, spavale, sunčale i upijale taj mir i tišinu i čistu prirodu koja nas je resetirala - višestruko.
Imale smo nekakav svoj red i mir i sreću što smo naletjele u doba trajanja Malog filmskog festivala pa smo uvečer s mještanima gledale filmove pod otvorenim nebom.

Tako nam je i postalo jasno zašto se cijela obitelj Britanaca preselila iz Londona na Šipan. Prodali su sve što su imali i došli na kraj svijeta. I nisu pogriješili. Mislim da su samo prije shvatili što im je činiti, od nas koji još uvijek nismo (za)ozbiljno razmotrili predviđanja Majanskoga kalendara ;).


Blitva iz vrta ... jutros ubrana ;)


Vrata koja vode u Šipanski raj


Sobe, Zimmer, Camere :)


Korina i zalaz sunca u Šipanskoj Luci


Gradele barba Andre ...


... svega tu ima; cipli, pasi, maške ;)


Renesansa!


Male, ali svježe ;)


Pečene vrtne balancane i paprika ...


... lešada od vrtnih tikvica i k'umpira


Korinina noga u vrtu ;)


Cijela Korina u vrtu :)


Petrusimul!


Mini rajčice :)


Moja noga u vrtu ... bez laka na noktima! Divotica!


Old school kante za polijevanje ;)


Pogled iz vrta. Na drugu stranu. Na zvonik.


Bogato, zeleno, mirisno ...


... i egzotično šipansko, vrtno (o)bilje :)

Stvar koju je svake večeri pjevao stanoviti Jamie, kojega su mještani uporno zvali Johnny!