PROBLEMI S NATALITETOM

Španjolska dobila ministricu za seks

04.03.2017 u 12:46

Bionic
Reading

Edelmira Barrieria Diz postala je posebnom savjetnicom španjolske Vlade za seks. Zapravo Barrieria Diz postala je članicom zaduženom za zaustavljanje pada broja trudnoća, ali kako to obično biva narod i mediji proglasili su je ministricom za seks

Španjolska je prošle godine, prvi put nakon Drugog svjetskog rata zabilježila veći broj umrlih od novorođenih što je premijera Marianoa Rajoya potaknulo na promptnu reakciju, piše RT

Tridesetosmogodišnja Barreria Diz u ruke je tako dobila vruć krumpir jer se broj parova bez djece u periodu od 1977. do 2015. utrostručio s 1,5 na 4,4 milijuna.

Španjolska kao Grčka, Portugal i Cipar  ima jednu najnižih stopa novorođene djece u EU sa samo 1,32 djeteta rođena po ženi u 2014. godini pokazuju podaci Eurostata.

Za usporedbu Irska i Francuska imaju najvišu stopu s 2.01 dijeteta, dok u Velikoj Britaniji i Švedskoj ona iznosi 1,92 odnosno 1,91 dijete po ženi.

Španjolke također ulaze i među najstarije Europljanke po dobi kada dobiju prvo dijete. Prvo dijete u prosjeku rađaju u 32 godini života.

Ovo nije prvi put da je neka Vlada odlučila krenuti u kampanju za povećanjem broja djece. Tako je u Danskoj 2014. godine tamošnja vlada pokrenula kampanju, koja je u konačnici urodila plodom, pod nazivom Učini to za Dansku.

Koje će mjere  Barrieria Diz poduzeti još nije poznato.