MREŽA VREMENA

Spider-Man: Edge of Time

12.04.2011 u 12:05

Bionic
Reading

Ako volite igre koje pucaju po šavovima od prevelike količine akcije a usput je sve zamotano u dobru i zanimljivu priču, tada je novi Spiderman: Edge of Time igra koja bi vam mogla zapeti za oko. Autor priče prepunu zapleta i zanimljivih sekvenci je proslavljeni Marvelov veteran Peter David što je samo po sebi vrlo dobra garancija za uspjeh

Spiderman: Shettered Dimensions bila je vrlo dobra ako ne i odlična igra koja je prošla relativno nezamijećena kod igraće populacije. Solidne ocjene recenzenata očito nisu uspjele natjerati igrače da se s njom malo bolje upoznaju što je velika šteta jer je igra bila vrlo zabavna i inovativna. Ako ne vjerujete pogledajte našu recenziju! Doduše, ne bi ju baš mogli uspoređivat sa još jednom igrom s akcijskim junakom za kojeg je zaslužna programerska kuća Rocksteady, čiji je Batman: Arkham Asylum ipak veličina za sebe, ali su programeri iz Beenox-a uspjeli napraviti igru o superheroju koja je bila inovativna, zabavna i prilično duga. Veliki naglasak na raznovrsnosti gameplaya bio je element koji je igri davao još jednu dodatnu kvalitetu. U prošlom nastavku fanovi su mogli uživati u čak četiri različita 'stanja' čovjeka pauka, te iako 'Edge of Time' nije direktni nastavak prošle igre, čak dva Spidermana vračaju se u novom uprizorenju.

Spiderman: Edge of Time
trebao bi se pojaviti tokom ove godine a u novoj igri će Spidey putovati naprijed-nazad kroz vrijeme kako bi spriječio možebitnu katastrofu koja prijeti od pomahnitalog znanstvenika koji će u konačnici to sve morati platiti. Kroz te igrarije sa vremenom, naš junak se pojavljuje kao Amzing Spiderman i Spiderman 2099. Sve što smo dosada imali prilike vidjeti u vezi ove igre dovodi do zaključka da ukoliko ste uživali u prošlom nastavku, tada su vrlo velike šanse da će te se naguštati i u 'Edge of Timeu'. To prvenstveno mislimo zbog pojavljivanja već dva poznata lika ali i zbog samog gameplaya koji je vrlo sličan svom prethodniku. Brza i zanimljiva akcija već je standard kada je Spiderman u pitanju a naše mišljenje je kako će borba biti još teža i kompleksnija nego prije. Osim toga, gameplay neće oskudijevati sa akcijskim sekvencama poput one kada će Spiderman 2099 letjeti/padati kroz tunel u kojem mora izbjegavati razno razne objekte kako bi uspješno došao do izlaza. Dobar dio igre zauzet će i platformski način igranja koji će uz borbu činiti jedan veći dio.

U novom Spidermanu možete očekivati i nove protivnike koji su po našem sudu nešto zahtjevniji i teži za svladavanje nego ranije. Poboljšana vizualna prezentacija je također veliki plus koji je upotpunjen svježim lokacijama koje samo čekaju na vas da ih istražite. Detalji oko igrine priče još nisu sasvim poznati ali se nagađa da će veći dio biti vezan za dvije specifične lokacije. Igrin zaplet bi ovaj put trebao biti mnogo dinamičniji i napetiji jer ćete se u jednom trenutku morati vratiti u prošlost kako bi spasili vlastitu smrt. Programerski studio Beenox, koji radi na igri, uspio je angažirati dvoje od četiri glumaca koji su posudili svoje glasove u prošlom nastavku. Tako će Josh Keaton (koji je posudio glas Ultimate Spidermanu) sada isti posuditi Amazing Spidermanu dok će Christopher Daniel Barnes (koji je glumio Noir Spidermana) posuditi glas Spidermanu 2099.

Prema svemu dosad viđenom, Edge of Time doista jako podsjeća na prošlu Spiderman-ovu avanturu ali sa nešto ljepšim vizualima i zanimljivijom pričom. Ali to možda nije niti tako loša stvar kada se sjetimo koliko smo samo puta ostali razočarani s nekim nastavkom(kada smo bili vrlo zadovoljni originalom) jer su programeri odlučili promijeniti sve što se moglo u nadi da će se igračima svidjeti. Naravno, neće baš sve ostati isto jer su tu potpuno nove lokacije, protivnici i priča tako da bi bilo pogrešno ovo nazvati nastavkom ili remakeom. Edge of Time je potpuno nova avantura koja bi trebala zadovoljite sve hardcore fanove.

Igra bi se trebala pojaviti za konzole nove generacije i to negdje na jesen ove godine.

Spider-Man: Edge of Time trailer