NAKON ŽALAC

Tomislavu Petricu ukinut istražni zatvor

04.01.2022 u 21:48

Bionic
Reading

Nakon što je iz istražnog zatvora puštena bivša ministrica Gabrijela Žalac - istražni zatvor ukinut je i njezinom suosumnjičeniku Tomislavu Petricu - bivšem ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU)

Budući da su ispitani svi svjedoci, pušten je da se brani sa slobode, javlja HRT.

Podsjetimo, u ponedjeljak je ukinut ranije produljeni istražni zatvor bivšoj ministrici EU fondova i regionalnog razvoja Gabrijeli Žalac, nakon što su ispitani svi svjedoci u istrazi u aferi Softver i nema više bojazni od njenog utjecaja na svjedoke.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio je 10. prosinca za mjesec dana istražni zatvor Žalac i njezinim suosumnjičenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke iako je EPPO, po čijem su nalogu svi uhićeni 10. studenoga prošle godine, tražio da im se istražni zatvor produlji za dva mjeseca kako bi se ispitalo 17 do 18 svjedoka.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) je podnio kaznenu prijavu EPPO-u protiv Žalac i suosumnjičenika zbog sumnje da su sklopili štetan pravni posao kojim je isplaćen višestruko veći iznos od tržišne vrijednosti isporučenog proizvoda u iznosu od 13,4 milijuna kuna na štetu financijskih interesa Europske unije i Republike Hrvatske.