prijezir i nezahvalnost

Ukrajinci pozvali hrvatsku veleposlanicu na razgovor zbog Milanovića

26.01.2022 u 11:43

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine pozvalo je na razgovor hrvatsku veleposlanicu Anicu Džamić nakon izjava koje je jučer iznio predsjednik RH Zoran Milanović. U priopćenju ukrajinskog ministarstva kaže se kako Milanovićeve izjave vrijeđaju sjećanje na Ukrajince i strance koji su dali svoje živote za budućnost Europe

Izrazili su duboko razočaranje primjedbama predsjednika Hrvatske o članstvu Ukrajine u NATO-u i neadekvatnoj pomoći toj zemlji "u pozadini ruske agresije". To je posebno u neskladu s univerzalnim vrijednostima i s obzirom na gorko iskustvo rata koje je prošao hrvatski narod, kažu.

'Hrvatski predsjednik pokazao je prijezir i nezahvalnost prema pomoći koju su Ukrajina i Ukrajinci pružili Hrvatskoj tijekom njezine borbe za neovisnost. No, uvjereni smo da je ta nezahvalnost osobna karakteristika i da se neće proširiti na hrvatski narod s kojim dijelimo prijateljstvo i međusobno poštovanje', stoji u priopćenju na stranicama ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova, prenosi Večernji list.

Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić