UOČI SUBOTNJEG DEFILEA I IZLOŽBE ORUŽJA

[VIDEO] Kiowa sletjela na splitsku Rivu

27.04.2018 u 14:35

Bionic
Reading

Kao uvod u sutrašnju proslavu 27. obljetnicu osnutka Četvrte gardijske brigade, u petak točno u podne na samu splitsku Rivu sletio je helikopter Kiowa Hrvatske vojske. Ograđen je i izložen brojnim znatiželjnim Splićanima, kao i turistima

Sama proslava rođendana Četvrte brigade također će se održati na Rivi, gdje će biti izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika te oprema postrojbi Oružanih snaga RH.

Program započinje u 9.45 sati budnicom Orkestra Hrvatske ratne mornarice i mimohodom Počasne zaštitne bojne uz pokaznu vojno-akrobatsku vježbu za svečane prilike, piloti 'Krila Oluje' letjet će iznad Splita, a u desetmetarskom bazenu u samom moru građani će imati priliku za besplatno probno ronjenje i razgledanje podvodne izložbe fotografija pod nazivom 'Pogled u plavo'.

Dom Hrvatske vojske u Lori službeno će biti nazvan imenom generala Ive Jelića, jednog od osnivača i prvog zapovjednika Četvrte brigade. Iz bivše vojarne na Dračevcu krenut će defile Motokluba 4. gardijske brigade, u poslijepodnevnim satima prisegu će dati novi pripadnici 3. motorizirane bojne 'Pauci', a potom slijedi doskok padobranaca djece veterana.

Neslužbeno se doznaje da će, osim ministra obrane Damira Krstičevića, Split pohoditi čak šest drugih ministara.

  • +15
Slijetanjem helikoptera HV-a na Rivu u Splitu počela proslava 27. obljetnice 4. Gardijske brigade Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunović