osniva novi pokret

Vučićev cirkus uz kolone autobusa i trubače krenuo iz Vranja: Neću biti taj koji im potpisuje nezavisnost Kosova

11.03.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je u subotu obilazak Srbije iz Vranja tijekom kojeg namerava predstaviti svoj novi pokret. Od ranih jutarnjih sati u Vranje su pristizali autobusi sa građanima iz Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih općina juga Srbije.

'Geopolitička situacija u svijetu se promijenila drastičnije nego prilikom pada Berlinskog zida, samo se neki kod nas prave da ne vide koliko je teška pozicija Srbije…', kazao je predsjednik Srbije.

Takva situacija sa sobom nosi mnogo teže odluke.

'Naša prva obaveza je da čuvamo Srbiju, druga da čuvamo nacionalne interese, i treća da čuvamo mir i stabilnost', poručio je Vučić, prenosi Danas.rs.

Napominje da neće priznati Kosovo, i da je prisegu položio na Ustav i na Miroslavljevo evanđelje.r

'Znam na što sam položio prisegu, na Ustav Srbije i na Miroslavljevo evanđelje. Ja neću biti onaj koji im potpisuje nezavisnost Kosova! Nema predaje, nećemo priznati nezavisnost ni faktički, ni de iure“, rekao je Vučić.

Također, i ovom prilikom govorio je o daljim planovima i ulaganjima.

Vučićeve riječi su prekidane skandiranjem 'Aco Srbine, Aco Srbine'.

Vučić je najavio novo povećanje mirovina i lipnju i istaknuo 'da neće biti ni predaje, ni izdaje ni kapitulacije već borbe za Srbiju i Kosovo'.

Nakon posjete Vranju, Vučić turneju po jugu Srbije nastavlja obilaskom Bujanovca, Trgovišta i Bosilegrad, a završava na Vlasinskom jezeru.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je formiranje Narodnog pokreta za državu, a u obilazak općina krenuo je od Vranja gdje je održan veliki miting u Sportskoj dvorani gdje su naravno svirali trubači. Na sjednici Glavnog odbora SNS-a najavio da će se potruditi u narednih godinu dana da obiđe svaku općinu u Srbiji, a naveo je i da se nada da će moći i da ode na Kosovo.

Predsjedništvo i Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) u petak su, kako je objavljeno, jednoglasno podržali prijedlog Aleksandra Vučića za formiranje narodnog pokreta za državu, a Vučić je rekao da nije isključeno da će taj pokret sudjelovati na narednim izborima.