uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Potpuno nova Mazda CX-60 pred premijerom: Izrađena u Japanu, s interijerom nadahnutim konceptom Kaichô

23.02.2022 u 08:26

Bionic
Reading

Prepoznatljivo za Mazdu te ukorijenjeno u japansko nasljeđe tvrtke, dizajneri su osmislili elegantan, visokokvalitetan interijer koji kombinira tradicionalne metode i nove tehnologije

Mazda je u listopadu prošle godine objavila planove za proširenje svoje ponude SUV modela od 2022. nadalje. Tada je najavljeno da će dva nova modela iz grupe velikih proizvoda, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, biti predstavljeni na europskom tržištu u sljedeće dvije godine. Sada smo saznali i da Mazda planira predstaviti novi CX-60 8. ožujka.

Prije koji dan smo objavili prve najavne fotografije manjeg od dva SUV za europsko tržište, a danas smo dobili i prve najavne fotografije njegovog unutrašnjeg uređenja.

Japanski je proizvođač rekao kako je 'prekrasan i dinamičan stil' potpuno novog Mazde CX-60 PHEV najnoviji razvoj Mazdine dizajnerske filozofije Kodo koja udahnjuje život njezinim automobilima, sada u kombinaciji s japanskim konceptom Ma, koji predstavlja mirnu i dostojanstvenu ljepotu praznog prostora u kombinaciji sa snažnim motorom i pogonom na stražnje kotače.

Mazda CX-60 - prvi detalji unutrašnjosti Izvor: Promo fotografije / Autor: Mazda

Prepoznatljivo za Mazdu te ukorijenjeno u japansko nasljeđe tvrtke, dizajneri su osmislili elegantan, visokokvalitetan interijer koji kombinira tradicionalne metode i nove tehnologije.

CX-60 po prvi put uvodi ideje Kaichô-a, harmonije koja proizlazi iz miješanja različitih materijala i tekstura, uključujući drvo javora, nappa kožu, japanski tekstil i kromirane detalje, te Musubu, jedinstveni japanski način šivanja tekstila koji je bio inspiracija za šavove na instrumentnoj ploči.

Isto tako, Mazda je rekla kako će potpuno nova unutrašnjost Mazde CX-60 bit potpuno novo iskustvo za vozače i putnike.