Intervju: Lorena crnjak

Predstavljamo budućnost trgovanja devizama: Nova aplikacija za praktično trgovanje

02.05.2024 u 09:33

Bionic
Reading

Tvrtkama koje imaju stalnu potrebu za kupoprodajom valuta česte promjene tečaja značajno utječu na likvidnost. Stoga je izuzetno važno moći brzo i povoljno obaviti transakciju, bilo da se radi o promjeni manjih iznosa za redovna plaćanja ili većih iznosa za ulaganje u razvoj poslovanja. RBA online mjenjačnica – R-Flex nudi efikasnu uslugu koja odgovara takvim potrebama

U svijetu koji se neprestano mijenja poslovni korisnici često se suočavaju s izazovom upravljanja tečajnim rizikom i optimizacijom likvidnosti. S obzirom na česte promjene tečajeva, potreba za brzim, sigurnim i povoljnim transakcijama kupoprodaje valuta postaje sve izraženija. Upravo tu na scenu stupa R-Flex, inovativna i intuitivna online mjenjačnica razvijena unutar Raiffeisenbank International Grupe. Lorena Crnjak, direktorica prodaje u Financijskim tržištima Raiffeisen banke, otkriva da je ta platforma dizajnirana tako da zadovolji specifične potrebe poslovnih korisnika koji redovito obavljaju transakcije u stranim valutama. Sigurnost i jednostavnost - dva su temeljna principa na kojima je platforma izgrađena, čineći trgovanje valutama bržim i učinkovitijim nego ikad prije.

Koje su sve prednosti ove digitalne platforme za trgovanje valutama, otkrila je Lorena Crnjak, direktorica prodaje u Financijskim tržištima Raiffeisen banke.

Kojim ste se temeljnim principima vodili u razvoju R-Flexa?

Online mjenjačnica razvijena je unutar RBI Grupe. Platforma radi na dva temeljna principa: sigurnost i jednostavnost. Kako je R-Flex ukomponiran u internetsko bankarstvo, podaci o kupoprodajama trajno su zaštićeni strogim i već provjerenim protokolom, a sučelje platforme je intuitivno i jednostavno za korištenje. Predviđen je za korištenje na računalu i laptopu putem Google Chrome, Mozilla Firefox ili Microsoft Edge preglednika.

Za koga je R-Flex namijenjen?

R-Flex je namijenjen pravnim osobama koje obavljaju transakcije u stranim valutama, poput tvrtki koje uvoze ili izvoze robe i usluge. Na primjer, takve tvrtke možda primaju plaćanja u dolarima, ali trebaju lokalnu valutu poput eura, ili trebaju platiti nešto u inozemstvu u stranoj valuti. Korištenjem R-Flexa, tvrtke mogu samostalno i jednostavno obaviti kupoprodaju valuta.

Plaća li se naknada za korištenje R-Flexa?

Kako je usluga dio internetskog bankarstva, koristi se bez posebne naknade. Za njezino korištenje potreban vam je samo poslovni račun u RBA, pristup internetskom bankarstvu s personaliziranim uređajem i ovlaštenjem za autorizaciju naloga te, naravno, računalo s pristupom internetu.

Po kojem se tečaju mijenjaju devize u R-Flexu?

Online mjenjačnica uvijek ima povoljniji tečaj od službene tečajne liste i daje svojim korisnicima izravan pristup tržištu valuta gdje se tečaj tijekom dana mijenja ovisno o trenutnoj situaciji na tržištu.

Koliko treba vremena za promjenu nekog iznosa iz jedne valute u drugu?

Sama transakcija kupoprodaje valuta se obavi u nekoliko sekundi i novac je odmah vidljiv na računu i raspoloživ za daljnje transakcije. Radi lakšeg praćenja obavljenih kupoprodaja korisnici na ekranu imaju pregled statusa potvrđenih transakcija i vidljivu informaciju o provedenoj namiri. Dodatno, dostupan je i pristup povijesti transakcija s detaljnim informacijama, koju mogu preuzeti i spremiti na svoje računalo. Jedna od ključnih značajki samog sučelja je i mogućnost personalizacije, odnosno svaki pojedini korisnik odabire i postavlja valutne parove koji su mu potrebni za redovno poslovanje.

Unaprjeđujete li R-Flex novim mogućnostima?

Naravno, R-Flex se kontinuirano razvija i unapređuje. Najnovija funkcionalnost je 'Obavijest o tečaju' koja klijentima omogućava primanje obavijesti na e-mail ili sms kada tečaj za kupovinu ili prodaju zadanog valutnog para dosegne željenu razinu. Ova funkcionalnost ne odrađuje transakciju, već služi za obavještavanje korisnika koji onda ovisno o poslovnim potrebama samostalno zadaje kupoprodaju u R-Flexu.

Zbog čega je radno vrijeme R-Flexa od 8.15 do 15.30 sati?

Radno vrijeme R-Flexa od 8:15 do 15:30 sati usklađeno je s radnim vremenom RBA Financijskih tržišta kako bi odgovaralo većini naših poslovnih korisnika. Za pomoć prilikom korištenja usluge uvijek smo telefonski dostupni i rado ćemo odgovoriti na sva pitanja.

R-Flex predstavlja ključan alat za tvrtke koje teže optimizaciji svojih financijskih operacija u dinamičnom globalnom tržištu. Kombinacijom sigurnosti, jednostavnosti korištenja i integracije s internetskim bankarstvom, R-Flex omogućuje pravnim osobama brzu i povoljnu kupoprodaju valuta. Dodavanje novih funkcionalnosti, poput obavijesti o tečaju, kontinuirano poboljšava korisničko iskustvo, a usklađeno radno vrijeme s RBA riznicom osigurava dostupnost i podršku kada je to najpotrebnije. U konačnici, R-Flex ne samo da pojednostavljuje upravljanje valutnim rizicima, već i otvara nove mogućnosti za rast i razvoj poslovanja, čime se potvrđuje kao nezamjenjiva platforma u suvremenom financijskom okruženju.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska.