igračka za bogataše

Luđe ne može! Austrijanci grade luksuznu superjahtu koja se transformira u podvodnu tvrđavu

03.05.2024 u 08:07

Bionic
Reading

Ako ste nesagledivo bogati i želite novu igračku, ovo je prava stvar za vas. Austrijska tvrtka Migaloo planira izgraditi superjahtu dugačku 165 metara koja se može transformirati u podmornicu

Koncept Migaloo M5 je superjahta koja će, prema tvrdnjama Austrijanaca, moći zaroniti oko 240 metara po morem i tamo ostati do mjesec dana.

'Potrebe vlasnika superjahti složenije su nego ikad. Te želje ne uključuju samo performanse, duljinu ili dizajn', rekao je izvršni direktor Migalooa Christian Gumpold za Business Insider.

Izvor: tportal.hr

Gumpold kaže da vlasnici jahti 'traže privatnost, sigurnost i zaštitu za sebe, svoje goste i svoje dragocjenosti, ali i ispunjenje jedinstvenih iskustava do znanstvenih želja kao i za najveću moguću ekskluzivnost.'

Izgled plovila i njegove značajke mogu se dizajnirati ovisno što je kupcu važnoi, bilo da je to sigurnost, traženje uzbuđenja, istraživanje ili jednostavno odmor, tvrde iz Migalooa.

Tvrtka potencijalnim kupcima nudi popis raznih dodataka, poput LED vanjske rasvjete s laserskim showom, heliodrom, balon na vrući zrak čak i podvodnu stanicu za hranjenje morskih pasa.

Brod potencijalno može ugostiti mnoštvo dodatnih vozila, uključujući mini-podmornice, istraživačka vozila i radne brodove.

Zamišljeno je da jahta primiti do 20 gostiju i oko 40 članova posade. Cilj je zadovoljiti sve veću želju za privatnošću i sigurnošću među najbogatijim ljudima svijeta.

Najskuplje megajahte ikad prodane sada se kreću u rasponu od pola milijarde dolara ili više u vlasništvu raznih oligarha.

Austrijanci tvrde da surađuje sa sigurnosnom tvrtkom SAFE koja može stvoriti 'privatnu podvodnu tvrđavu', nudeći zaštitu od EMP impulsa, kibernetičkog kriminala, piratstva, solarnih baklji i asteroida.

Migaloo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Migaloo