GDJE JE JURA?

Stotinjak Iraca izvelo zabavni ulični performans

11.04.2011 u 13:20

Bionic
Reading

Ako se sjećate animirane serije 'Where's Wally' (Gdje je Jura?) koja se emitirala devedesetih, sjećat ćete se i momka u crveno-bijeloj prugastoj majici po imenu Jura koji se uvijek na raznim slikama skrivao u gomili. U sklopu najave i poziva na sudjelovanje u Svjetskom prvenstvu u uličnom performansu stotinjak Iraca odjenulo se u Juru i prošetalo Dublinom

Gdje je Jura?

Apsolutno svugdje, ako pitate Irce u Dublinu koji su nedavno imali prilike vidjeti stotinjak svojih sunarodnjaka odjevenih u crveno-bijele prugaste majice i kapice s coflekom.

U sklopu poziva na sudjelovanje u Svjetskom prvenstvu u uličnom performansu Irci su napravili generalnu probu za obaranje svjetskog rekorda u okupljanju najvećeg broja Jura. I ne samo da su se svi našli na istom mjestu u isto vrijeme, već i zajedno pjevaju.

Grupa simpatičnih Iraca nije jedina koja će se u lipnju natjecati za titulu svjetskih šampiona u uličnom performansu, no svakako su već pokazali da će se raditi o ozbiljnom natjecanju.

Where's Wally' je serija dječjih knjiga britanskog autora Martina Handforda koja je devedesetih pretvorena i u 13 epizoda animiranog filma.