ZLOMVAZ FESTIVAL

Bacači sjenki gostuju u Pragu

09.05.2014 u 21:35

Bionic
Reading

Na poziv Praškog kvadrijenala i praške kazališne akademije (DAMU) kazališni i intermedijalni umjetnik Boris Bakal predstavio je rad i metodologiju rada Bacača sjenki u Master klas radionici

Radionica ne obrađuje niti adresira tehničke aspekte rada BS, nego se bavi s trima ključnim temama današnjeg kazališta: društvenim ugovorom publike i predstave/izvođača, unutarnjom dramaturgijom performera te hipertekstualnošću izvedbenog prostora.

Polaznici su, osim studenata praške akademije, bili i studenti akademije iz Plzena te Kraljevske londonske akademije za govor i dramu (Central Royal School for Speach and Drama).


Oni su prva dva dana radionice imali uvodni dio koji je uključivao i rad na terenu (ulice Praga) te rad u laboratoriju (dvorana K222 na DAMU), a zatim je radionica nastavljena kroz mentorski rad na autorskim projektima polaznika (uglavnom MA studenata spomenutih škola).

ZLOMVAZ, koji ove godine slavi 21 obljetnicu, međunarodna je smotra radova i metoda kazališnih akademija i škola. Ovogodišnji festival okupio je škole iz Češke (Prag, Brno, Plzen), Poljske (Wroclav), Nizozemske (Utrecht), Slovačke (Bratislava i Banska bistrica) i UK (London).

Bit će prikazano preko 30 predstava raznih stilova, metoda i žanrova te održano više radionica, predavanja i koncerata.