POHRLILI NA HOROR

Film 'Ono' i u Hrvatskoj potukao rekorde u prvom vikendu prikazivanja

11.09.2017 u 14:43

Bionic
Reading

Povratak poznatog klauna proteklog je vikenda poharao i domaće kino blagajne. Film ONO pogledalo je rekordnih 25.772 gledatelja te je time zasjao na prvo mjesto najboljih otvaranja horor filmova svih vremena i u Hrvatskoj, izvijestio je distributer filma Blitz

'Nadali smo se da ćemo otvoriti film u rangu troškova produkcije – od 30 do 40 milijuna dolara. To bi bilo fenomenalno', izjavio je šef distribucije u Warner Brosu Jeff Goldstein.  U vikendu otvaranja očekuje se zarada od 117 milijuna samo u Sjevernoj Americi, a to je najveće otvaranje filma u rujnu i najveće otvaranje horor filma svih vremena, navodi se u priopćenju distributera.

Režiju filma potpisuje Andy Muschietti (Mama), a u glavnim su ulogama Bill Skarsgård kao glavni negativac Pennywise, i grupa mladih glumaca Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton i Jackson Robert Scott.

'Ono' JE temeljen na istoimenom horor-klasiku Stephena Kinga iz 1986., a pisac nije krio oduševljenje ekranizacijom. Na svom profilu na Twitteru objavio je kako je novi 'Ono' u svemu nadmašio njegova očekivanja. O reakcijama kritike u svijetu čitajte u tportalovom tekstu.

U mirnom gradiću Derryju na sjeveru SAD stvari izgledaju posve spokojno. No to je iluzija jer gradić već stoljećima opsjeda zla sila koja se budi svakih 27 godina i odnosi njihove najmilije. Ove godine, demonsko prisustvo u obliku klauna Pennywisea bacilo je oko na grupu djece. No ovaj put je zlo naletjelo na djecu koja će mu se usprotiviti. Ovaj put zlo neće uspjeti.