kerekesh teatar

Komedija 'Marginalci' Ljubomira Kerekeša od 27. listopada u kinima

11.10.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Komedija 'Marginalci' Ljubomira Kerekeša, smještena u Črevo, mjesto 'gdje je i Bog rekao laku noć', počinje od četvrtka, 27. listopada, igrati u hrvatskim kinima

Radnja se odvija u vrijeme skupštine odbora sela Črevo kojoj je svake godine vrhunac 'umjetno-kulturnička' priredba u izvedbi svih članova odbora.

Sve je došla popratiti i NNTV (Naša najnovija hrvatska televizija) iz Zagreba, u sklopu emisije 'Hrvatski seljak u Europi'. TV ekipa u selu nailazi na brojne sugovornike i snima mnoštvo materijala, koji može biti prikazan samo na lokalnoj televiziji i za jako malo gledatelja.

Izvor: Društvene mreže

Autori kažu kako smo marginalci iz naslova svi mi, "borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke, organiziramo akciju "Zbogom oružje", a doma imamo još artiljerije za pola ulice, oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt, branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna".

"Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini", dodaje se u najavi distributera, Blitza.

U filmu glume: Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ksenija Marinković, Ana Begić Tahiri, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić, Darko Plovanić.