stari naslovi u novom ruhu

Nakladničke kuće Fraktura i Bodoni pripremile reizdanja 11 popularnih naslova

21.02.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Knjige koje je publika voljela, a u međuvremenu su nestale s polica knjižara, ponovno su objavljene. Neki od naslova razgrabljeni su niti pola godine od objavljivanja, dok su drugi u međuvremenu postali suvremeni klasici i doživjeli višestruka izdanja

Obožavani romaneskni debi splitske autorice Tisje Kljaković Braić "U malu je uša đava" – koji Split osamdesetih godina portretira nalik na Miljenka Smoju i Federica Fellinija – opet je dostupan. Avanture neobične obitelji u čijem je središtu protagonistica, vragolasta i darovita djevojčica, izmamit će vam širok osmijeh na lice i natjerati vas da se prisjetite čarobnih dana djetinjstva.

Otprilike pola godine od objavljivanja, knjiga "Rat je i ništa se ne događa" Semezdina Mehmedinovića doživjela je drugo izdanje u nakladničkoj kući Bodoni, stekavši naklonost kritike i publike. Aktualni naslov bosanskohercegovačkog autora bezvremenska je priča o limbu rata, identiteta i odlaska koji uvijek teži postati povratak kući.

Naslov koji je obilježio 2022. svakako je i "Anomalija" Hervéa Le Telliera – milijunski bestseler i dobitnik prestižne Prix Goncourt. Originalna priča o dva identična aviona koji u razdoblju od tri mjeseca slijeću u zračnu luku JFK - u prijevodu Ursule Burger - zaludila je književnu publiku, a novo izdanje, sasvim sigurno, lako će pronaći put do novih čitatelja.

Kultni riječki autor Zoran Žmirić objavio je u travnju roman "Hotel Wartburg" – koji je vrlo brzo rasprodan i prepoznat kao jedan od najvažnijih naslova godine. Uz lajtmotiv automobila marke Wartburg, ovaj roman povest će vas dojmljivom cestom obiteljskih uspomena, trauma i oprosta.

Ako je moguće iznova napisati knjigu, Miljenko Jergović učinio je to sjajnim naslovom "Trojica za Kartal: Sarajevski Marlboro remastered", čije reizdanje donosi nakladnička kuća Bodoni. Ovogodišnji dobitnik Književne nagrade Fric za najbolju fikcijsku prozu još jednom je, sada iz perspektive drugog i drukčijeg pripovjedača, odao počast Sarajevu i sudbinama koje su ga izgradile i oplemenile.

Naslov "Pozdrav iz Staljingrada" priznatog liječnika i ljubitelja umjetnosti Romana Pavića malo je literarno čudo, rasprodan vrlo brzo nakon objavljivanja. Reizdanje ovog važnog povijesnog romana – koji je ujedno roman o ljubavi i umjetnosti – najavljuje autorov novi, iščekivani naslov "Kamikaze".

Švedski spisateljski tandem Lars Kepler odavno je ušao u legendu, a domaća publika uskoro će upoznati njihov novi hit-naslov "Pauk", u prijevodu Ivane Ramljak. Slatko iščekivanje skratit će reizdanje prvoklasnog krimića "Dvostruki čovjek", koji je prevela Lana Momirski.

Pandemija koronavirusa, nakon našega, brzo je ušetala u svijet književnosti. Jedan od najvažnijih pandemijskih dnevnika – "Stolarevu kći" Marine Vujčić – pronađite u novom izdanju, sa životnim mudrostima koje se upisuju u vječnost.

Još jedna sjajna knjiga – biografija "Budimir Lončar – od Preka do vrha svijeta" Tvrtka Jakovine, doživjela je čak treće izdanje. Fascinantan portret jedne od ključnih figura 20. stoljeća, njegovih suvremenika, ali i važnog dijela povijesti!

Novi roman španjolske autorice Vanesse Montfort "Žena bez imena", u prijevodu Tamare Horvat Kanjere, već je osvojio domaću publiku, a ovih dana ponovno je objavljen njezin prvi hit-naslov "Žene koje kupuju cvijeće", koji je prevela Silvana Roglić.

Napokon, novo izdanje doživjela je i kultna knjiga sociologa i predavača Brune Šimleše – "Škola života". Prodana u više od 20.000 primjeraka, prvi put u izdanju nakladničke kuće Fraktura, "Škola života" bit će vaš najbolji vodič za osobni rast i razvoj.

  • +5
Nakladničke kuće Fraktura i Bodoni pripremile reizdanja 11 popularnih naslova Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo