tatar exit

Predstava 'Međuigre 0-24' Zijaha Sokolovića o besmislenosti i manjku logike ljudskog djelovanja

19.11.2019 u 14:03

Bionic
Reading

Predstava 'Međuigre 0-24' u režiji i izvedbi glumca Zijaha A. Sokolovića održat će se u Teatru Exit u četvrtak, 21. studenog u 20 sati

Riječ je o kabareu u kojem Zijah A. Sokolović, jedan od autora silne teatarske energije i osjećaja za komiku, ovoga puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga na kritično-satirični način komentira političke događaje i društvena stanja.

'Moj kabare, 'Međuigre 0-24' , želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti' tumači Sokolović u najavi predstave, pozivajući se na Cervantesove 'međuigre' kao kratke predstave, svojevrsni predah, u pauzama između dvaju činova dugih, velikih predstava. 'Međuigre 0-24' su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obveza, obrazlaže glumac i redatelj predstave.

Predstava je, prema najavi, sastavljena od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave. 'Osnovna ideja 'Međuigri 0-24', u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme...sad nije vrijeme...sad je kasno!' ističe Zijah A. Sokolović.