kulturni vodič

Prva tipka Europe, večeri pričanja priča, August Cesarec i Pseća plaža

06.05.2024 u 14:20

Bionic
Reading

Za ovaj smo vam tjedan pripremili dva koncerta, dvije večeri pričanja priča i multimedijsko događanje u Zagrebu i na Korčuli

Ponedjeljak, Peti kupe

Prva tipka Europe slavi 60 godina karijere. Svojevrsna titula vodećeg europskog klavijaturista govori o tome koliko je Tihomir Pop Asanović cijenjen i daleko izvan granica ovih prostora. Svoj glazbeni jubilej obilježit će velikim koncertom u Petom kupeu, i to uz svoje prijatelje. Na impresivnoj listi gostiju su Vlatko Stefanovski, Rambo Amadeus, Bruno Langer, Josip Boček, Dragi Jelić, Jani Moder, Stela Šmit i Jovan Maljoković. Svirao je s najboljim domaćim glazbenicima, ali upoznao je i mnoge svjetske. Ulaznica još ima, a mogu se kupiti ovdje po cijeni od 35 eura.

Izvor: Društvene mreže

Utorak, Močvara

Za one koji ne znaju, 'Slušaj me' je program koji se održava jedanput u dva mjeseca i na kojem pet govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima dragu pjesmu te pokušavaju napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih. Nakon toga ona se sluša u tišini. Večer moderira Andrija Škare, upad je besplatan, a počinje točno u 20.30. Na 19. izdanju govore: Damir Karakaš, Hrvoje Kovač, Anja Cerar, Luiza Bouharaoua i Zoran Kurelić.

  • +45
Petnaesti 'Slušaj me' u KSET-u Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic

Srijeda, KIC

August Cesarec značajna je ličnost hrvatske dvadesetostoljetne književnosti i hrvatske lijeve misli. Uoči 17. Subversive festivala u Kulturno-informativnom centru od 8. do 10. svibnja održat će se multimedijalni događaj 'August Cesarec - Argumenti za revoluciju'. Bogat program počinje u srijedu 8. svibnja u 19 sati otvorenjem izložbe 'Moj brat August, persona non grata' uz popratne glazbeno-scenske performanse, a od 9. do 10. svibnja slijedi dvodnevna konferencija u sklopu koje će se održati osam panela uz sudjelovanje 20 gostiju. Autor projekta je Nenad Rizvanović.

Petak, Kontesa

Centar za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture u suradnji sa Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija pokreće Žarište - novi koncertni program suvremene autorske glazbe. Smješten u klubu kazališta Komedija - Kontesa - Žarište predstavlja značajan korak prema profesionalizaciji uvjeta rada za autore i autorice te korak prema obogaćivanju kulturne ponude Zagreba. Cilj programa je pružanje umjetničke platforme za izvedbu autorske glazbe te osiguravanje novog mjesta za otkrivanje glazbenih izvođača. Žarište će biti mjesto susreta, inovacije i kreativnog izražaja u samom srcu Zagreba. Ovog petka nastupa sastav Pseća plaža, ulaznica po cijeni od 10 eura još ima, a mogu se nabaviti ovdje.

Izvor: Društvene mreže

Subota, Centar za kulturu Korčula

Omiljeni splitski festival pričanja priča Pričigin nastavlja 'otočnu turneju' i ovog vikenda gostuje u Korčuli. U subotu 11. svibnja s početkom u 19 sati u maloj dvorani Centra za kulturu Korčula, Obala korčulanskih brodograditelja bb, nastupit će neki od najvrsnijih pripovjedačica i pripovjedača proteklih 17 godina splitskog Pričigina: Tanja Mravak, Aleksandra Kardum, Lana Iljadica, Marinko Koščec i Siniša Kekez, pod voditeljskom palicom umjetničke direktorice festivala Patricije Horvat. Ulaz je besplatan.

  • +27
Split: U Amfiteatru mladih otvoren 17. Pričigin Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL