DOSTOJNO BUDUĆE KRALJICE

Kate Middleton igra na sigurno: Svjetski dizajneri kroje samo po njoj

28.11.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Nazivaju je ikonom stila i jednom od najbolje odjevenih kraljevskih dama. Britanska vojvotkinja Kate Middleton iza sebe ima vojsku asistenata koji brinu o njezinom izgledu, a posebna pažnja pridaje se pravilima koja zbog svoje titule treba poštovati. Zato brojni svjetski dizajneri svoje kreacije kroje posebno po njoj

Nije rijetkost da vojvotkinju Kate Middleton vidimo u kreacijama poznatih svjetskih dizajnerskih kuća kao što su Alexander McQueen, Erdem ili omiljeni joj britanski brend Jenny Packham čije haljine bira za najvažnije prigode. No ono što se supruzi britanskog princa Williama svidi s modnih pista, nije uvijek nosivo za jednu članicu kraljevstva, koja treba poštovati stoljetna pravila ponašanja i odijevanja.

Kako se ne bi odrekla omiljenih brendova, Kate je sklopila ugovor s brojnim modnim imenima, a većinu zahtjevnog posla obavlja njezina osobna stilistica Natasha Archer. Na obostrano zadovoljstvo, ovakve suradnje pokazale su se pun pogodak. Cijenjenim modnim kreativcima Kate Middleton izvrsna je reklama te je iznimna čast kada članica dvora izabere baš vašu kreaciju. S druge pak strane, vojvotkinja od Cambridgea uspijeva ostati dosljedna svom stilu i u okvirima kraljevskih pravila.

  • +10
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Interni dogovor s dizajnerima

Tri godine nakon vjenčanja za princa Williama, Kate je započela suradnju s Natashom Archer, koja je prije toga radila za kraljevsku obitelj godinama kao osobna asistentica. Nakon toga pokazala je veliko modno znanje i postala desna ruka gospođe Middleton kada je u pitanju odabir garderobe. Iz palače tvrde, to je jedina žena koja zna kako se treba odijevati supruga budućeg engleskog kralja, a da pritom djeluje modno osviještena i da je gledaju kao modnu ikonu. Archer pritom ne slijedi slijepo trendove, već bira klasične, vječne modele. Ona zna koji krojevi najbolje pristaju 36-godišnjoj Kate, a zadatak joj je da kreacija koju pripremi izgleda besprijekorno iz svakoga kuta.

Upravo zato, Archer je prvo sklopila ugovor s nekoliko britanskih dizajnera u kojem piše da se odabrana garderoba smije izmjenjivati i prekrojiti kako bi izgledala profinjenije i elegantnije.

  • +11
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nekoliko godina unazad brojni su primjeri promjena na odjeći koja je prezentirana na modnim revijama. Po potrebi, haljine se produljuju, dodaju im se rukavi, zatvara dekolte, šivaju podstave na prozirne materijale, a tu su i sitne stilske preinake.

Primjeri preinaka dizajnerskih kreacija

Jedan od takvih primjera imali smo prilike vidjeti 2012. kada su William i Kate posjetili Singapur. Nosila je tada Erdem cvjetnu haljinu iz proljetno ljetne kolekcije. Međutim haljina s revije bitno se razlikuje od one koju je prošetala vojvotkinja. Kate je na svoju dodala rukave i promijenila boju u bijelu.

Izvjesnu promjenu od originalne kreacije mogla se vidjeti i 2016. Prilikom obilježavanja kraljičina 90. Rođendana kada je Kate nosila Erdem kaput iz jesenske kolekcije. Kako bi izgledala konzervativnije, asistentica je s kaputa namijenjenog vojvotkinji maknula remen u struku i s rukava, epolete te našivene detalje na gorenjem dijelu.

<

U proljeće 2016. godine tijekom posjeta Indiji, Kate je nosila izmijenjenu verziju zelene haljine londonskog brenda Desdemona. Posebno za nju na dekolteu se maknuo prozirni dio i ušila podstava.

Velika ljubiteljica dizajnera Alexandera McQueena za svoju je turneju po Kanadi odabrala upravo njegovu haljinu iz proljetno- ljetne kolekcije 2017. Verzija na manekenki bila je prekratka pa su za Kate napravili malo duži model.

Nedavno smo lijepu britansku vojvotkinju imali prilike vidjeti i u recikliranoj haljini dizajnerice Jenny Packham, koju je prvi puta odjenula 2012. godine na Royal Albert Hall. Riječ je o romantičnoj haljini koja se inače može kupiti samo u ivory boji te je iz kolekcije vjenčanica, ali za Kate je napravljena u tirkiznoj boji.

  • +8
Kate Middleton u haljini Jenny Packam 2012. i 2018. godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U veljači prošle godine, dva mjeseca prije no što je na svijet donijela treće dijete, Kate je na primanju u Buckinghamskoj palači zablistala u Erdemovoj kolekciji koja je posebno za nju produžena ispod koljena.

Izmjena na haljini kanadskog dizajnera Erdema vidjela se i na sivoj haljini od tvida koju je vojvotkinja nosila u listopadu ove godine. Goli dio na struku prikriven je satenskom vrpcom u boji crnog vina.