KLJUČNI MODELI

Modna biblija otkrila u koje se haljine najviše isplati investirati

05.06.2023 u 15:41

Bionic
Reading

Od prozirnih verzija koje suptilno otkrivaju obline, preko osunčanih modela, do cvjetnog uzorka, jednog od trenutno najpopularnijih, modna biblija Vogue stvorila je popis haljina u koje se ovog ljeta najviše isplati investirati

Prozirna haljina

Izazovna za nošenje, prozirna haljina postala je najpoželjnijim komadom sezone. Slavne trendseterice, kao što su Kate Moss, Bella Hadid i Emily Ratajkowski, već su je usvojile, a najpoznatiji brendovi, uključujući Gucci, Acne Studios i Bottega Venetu, učinili su je lajtmotivom sezone.

Haljina u bojama zalaska Sunca

Mala crna haljina kao neprolazni klasik u ormaru ove sezone dobila je opaku konkurenciju. Brojni dizajneri bili su izravno inspirirani prirodom, posebno neiscrpnom kromatskom paletom koju nebo može poprimiti pri zalasku Sunca. Ponekad slatke, ponekad 'vitaminizirane', ove jarke boje prelile su se izravno na pripijene haljine koje će tijekom ljetnih mjeseci naglasiti preplanuli ten na najbolji mogući način.

  • +6
Haljine u bojama zalaska Sunca Izvor: Profimedia / Autor: Courreges via Pixelformula / Pixelformula / Profimedia

Cvjetna haljina

Kad bismo cijelo ljeto morali nositi samo jedan print, to bi morao biti ovaj. Dok se zimi preferiraju divlji printovi poput krokodila, leoparda ili zmije, kada stigne ljeto, uzorci su šareni i ruralni, ponekad boemski, ponekad vintage, ali i cvjetni.

  • +18
Ljetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Haljina slip kroja

Slipdress, must-have za večer i bitan dio ormara kućne odjeće, svoj je procvat doživio 1990-ih, zahvaljujući Kate Moss, Sofiji Coppoli i Gwyneth Paltrow. Danas se ističe kao jedna od sigurnih oklada za ljeto 2023.

  • +28
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Heklana haljina

Usidrena u boemskom duhu sezone, heklana haljina ostvaruje svoj veliki modni povratak ovog ljeta dajući vjetar u leđa nanovo aktualnim trendovima iz ere ludih 70-ih.

Brojni modni brendovi potrudili su se da ove godine ne manjka njihovih zanimljivih inačica, poput onih koje lagano padaju uz tijelo ili onih pripijenih, koje najviše laskaju figuri - zaglađuju struk i stvaraju oblik pješčanog sata.