NAGRADNJAČA

Osvojite roman 'Korov, vješala i krvnikova kukuljica'

30.04.2013 u 10:26

Bionic
Reading

Ovaj tjedan u mjesecu krimića na tportalu vam poklanjamo knjigu 'Korov, vješala i krvnikova kukuljica', autora Alana Bradleya!

Drugi roman iz serije u kojoj je glavna junakinja mlađahna detektivka Flavia de Luce uvlači našu mladu heroinu u nove uzbudljive i opasne zgode dok pokušava otkriti identitet ubojice koji se usudio počiniti umorstvo usred lutkarske predstave u seoskoj crkvi. Stjecajem okolnosti Flavia se sa svojom obitelji (uključujući tetu Felicity, novi lik u romanu) nađe u publici u trenutku ubojstva. Flaviji je odmah jasno da je riječ o ubojstvu, a ne o prirodnoj smrti i ona se uz pomoć obiteljskog vrtlara odmah baca na rješavanje slučaja.

Alan Bradley ponovo je oduševio novom pričom o čudesnoj djevojčici Flaviji de Luce, koju smo upoznali u njegovom prvom romanu, 'Slast na dnu pite'. U novom romanu radnja je još uzbudljivija i uvjerljivija, a u selu Bishop's Lacey pojavljuju se neki novi ekscentrični likovi. Zaplet u novom romanu još je vještije osmišljen, pa se čitatelj ovaj puta suočava s nekoliko osumnjičenika koji imaju vlastite motive za ubojstvo. No glavna snaga nije samo u zapletu nego i u nekim drugim elementima romana koji ga razlikuju od brojnih naslova iz tog žanra.

Knjigu su osvojili:

Ivona Čičić
Oliver Stipaničev

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.