TROLANJE U RIKVERC

Pogledajte spust biciklom 80 na sat po krivinama. Unatraške…

05.12.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Vjerojatno najpoznatiji komad ceste u Norveškoj legendarna je 'cesta trolova' Trollstigen, niz serpentina od četiri i pol kilometra s prosječnim nagibom od 10 posto. Eskil Ronningsbakken odlučio se spustiti po njoj vozeći bicikl - unatraške!

Eskil tvrdi da je u nekim trenucima vozio i 80 km/h, no nema neovisne potvrde pa je taj podatak pod upitnikom. Osim toga, izveo je nešto prilično nenormalno. Naime, za snimanje videa nije čak imao ni zatvorenu cestu, a da sve bude kompliciranije, još je pala i kiša.

Svejedno, Eskil je sjeo na volan brdskog bicikla i pogledavajući preko ramena sjurio se niz Trollstigen. Ono najluđe je to što mu to nije ni izbliza najopasnija stvar koju je u životu izveo.

Naime, Eskil Ronningsbakken proslavio se suludim stuntovima i akrobacijama. Zaguglajte malo njegove prethodne pothvate jer neki su jednostavno nevjerojatni. Recimo, hodao je po užetu visoko u zraku između dva balona na topli zrak, a najavio je i da želi napraviti stoj na rukama navrh Burj Kalife, najviše zgrade na svijetu. S obzirom na to kakav je akrobat, ne bi nas iznenadilo da to i napravi. Za sad pogledajte kako vozi bicikl u rikverc.