veliko je in

Praktične i chic - evo zašto su maxi torbe zaludile svijet

05.08.2023 u 07:22

Bionic
Reading

Iako mini torbe još uvijek slove kao omiljene u večernjim izlascima, maxi torbe pokazale su se kao opcija koju it djevojke češće biraju za obavljanje svakodnevnih obaveza. Svjetske dive već su nabavile svoje omiljene komade, no i naše trendsetterice vrlo su brzo prigrlile ovaj comeback

Otkada je Tom Wambsgans u seriji 'Succession' opleo po maxi Burberry torbi vrijednosti 2000 funti i opisao ju kao smiješno veliku, pozornost koju dobivaju veći modeli apsolutno je prisutna. Svjetske dive poput Jennifer Lopez, Zoe Kravitz i Rosie Huntington-Whiteley odobrile su njihov povratak, a i poznate Hrvatice ubrzo su shvatile zašto.

S idejom održivosti koja je u nama probudila svijest koliko dobrog činimo noseći pamučne torbe pri odlasku u dućan, javio se i trend nošenja pamučnih torbi s različitim porukama i logotipima brendova. Tada su i luksuzni brendovi shvatili da raste potreba za torbama koje ne zahtijevaju da ruke dodatno opterećujemo vrećicama.

Iako poznate dame Hollywooda vjerojatno ne odlaze u kupovinu namirnica s ovim skupocjenim torbama, činjenica je da u njih mogu 'potrpati' više potrepština nego u one mini torbice u koje više ne stane ni mobitel.

Svoju ulogu u promjeni mode imala je i pandemija pa danas veći broj ljudi promišlja o isplativosti te se sve više ulaže u komade koji mogu odoljeti više izazova, a i koji čine capsule kolekciju.

Od torbe danas imamo različite zahtjeve, a u nju želimo spremiti i laptop i tupperware s ručkom za posao, ali i mali kišobran koji će nas zaštititi od sve češćih nenadanih pljuskova. Upravo zato sve više žena diljem svijeta traži odgovarajuću torbu za sebe.

Mnoge dive poput Jennifer Lopez za sebe su odabrale Diorovu 'Book Tote' koja je postala svojevrsni fenomen, a do prije par godina mnoge ju ne bi ni pogledale.

Isto vrijedi i za maxi torbu s potpisom Saint Laurenta i 'Icare Maxi Shopper'. Torba koja i u nazivu pokazuje koliko olakšava obavljanje svakodnevnih obaveza pokazala se i kao jedan od najtraženijih proizvoda stranice Lyst, online platforme koja prodaje razne luksuzne odjevne predmete i modne dodatke.

Upravo tu crnu torbu nose i Bella Hadid i Zoe Kravitz, ali i Nina Badrić. Naša Nina prigrlila je maxi torbe pa je tako vlasnica i crne YSL torbe, ali i Fendi maxi torbe od rafije.

Jasno je da mnoge žene traže chic, ali praktična rješenja pri odabiru torbica. Žele se prestati oslanjati na jednokratne pamučne torbe i umjesto toga uložiti u dizajn koji ne samo da će olakšati život, već i uzdignuti outfite te postati komad kojem mogu vjerovati godinama.

  • +11
Torbe od rafije Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo