ZAVODNIČKI LOOK

Seksi ideje za sve nijanse plave

29.05.2013 u 09:37

  • +4

Plavuše

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Bionic
Reading

Maknimo stereotipe sa strane ne zanima nas tko se bolje zabavlja i tko je privlačniji ali znamo da plavuše trebaju, da bi imale boju iz snova, uložiti puno truda, a i imaju zbilja puno nijansi za izbor

Evo koliko sve tipova plavuša ima i koliko mogu biti lijepi plavi tonovi

Ako želite imati ovu baby plavu nijansu poput Michelle Williams, pripremite se na obvezu. Naime, poznati stilist za frizure Kim Vo kaže kako izrast treba bojiti svaka tri tjedna. S obzirom na to da izbjeljivanje oštećuje kosu, Kim savjetuje da vam bude kratka pa ćete je češće podrezivati i održavati zdravom. Slatka, ali zahtjevna boja.

Topla plava
Svaka žena s vedrim licem može imati ovu boju bez da izgleda isprano. Pogledajte samo Emmu Stone. Trik je u tome da odaberete nijansu koja će licu dodati toplinu.
'Ona ima jagodičasto plavu nijansu s primjesama zlatne što daje dojam pramenova', kaže Vo. Ako želite ovakav ton između, posjeta salonima stavite jagodičasto plavi preljev na kosu i popunit će se ona mjesta gdje se boja već isprala.

Zlatna plava
Nijansa plave Blake Lively boja je savršena za prijelaz ljeta u jesen i baš tako izgleda miks zlatne i breskve, multidimenzionalno. Cijeli look zaokružila je pramenovima na vrhu u boji slonovače. Divno nijansirano, a svijetli pramenovi licu daju poseban sjaj.


Boja maslaca
Plavuše tamnih očiju, poput Carrie Underwood moraju postupno graditi prijelaz od korijena prema vrhovima. Boja korijena kose mora odgovarati boji vaših očiju. Razmislite i o pramenovima boje karamele koji će naglasiti vaše oči, savjetuje Vo.

Suncem okupani pramenovi
Pramenovi su odličan izbor za brinete. Frizerka za bojanje kose iz Avona Lorri Goddard, koja je stavljala pramenove Jennifer Lawrence, savjetuje nježne pramenove, raznih tonova plave koji imaju morski efekt, kao da vas je sunce posvijetlilo.

Plava nijansa pijeska

Divno izbalansirani pramenovi hladne i tople plave na Rachel Adams odličan su način za dodati dubinu kosi bez gubljenja prvotne namjere svijetlo plavih uvojaka. Ovo je najzahvalnija nijansa jer je se može prilagoditi godinama. Zimi tražite više tamnijih pramenova, ljeti hladnih, za kontrast toploj boji kože. Svaka četiri tjedna osvježite novom bojom.

Izrasla plava
Izrast na kosi Gisele Bundchen nije rezultat bojanja vrhova, već potamnjivanja korijena kose. Ovo je odlično za žene kojima se brzo vidi izrast. Kažite frizeru da vam potamni korijen kose nekoliko centimetara i uklopi ga sa svijetlim vrhovima.

Plavo-smeđa
Kosa poput Taylor Swift najtraženija je nijansa trenutačno kod poznatog frizera slavnih Kim Voa. Ona izgleda najprirodnije i najteže ju je dobiti. To je plava, skoro smeđa nijansa i samo najbolji će vam je znati pogoditi, no nemojte se čuditi ako vas ljudi budu smatrali brinetom jer ovo je najtamnija nijansa plave.