STRAH OD STARENJA

Žene su najsretnije u 28. godini

26.06.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Iako im je najsretnije doba u životu 28. godina, žene uživaju u kratkotrajnoj sreći jer se počinju brinuti zbog dolaska 30-ih godina i starenja

Najnovije istraživanje otkrilo je da su žene najsretnije u 28. godini. Prema mišljenju znanstvenika, u toj dobi žene su zadovoljne svojim ljubavnim životom i izgledom tijela te se osjećaju samouvjereno. U tome razdoblju uživaju i u najboljem seksu. Međutim, sreća je kratkoga vijeka.

Naime, kako se počne približavati 30. godina žene se sve više brinu zbog starenja, bora i sijede kose. 'Sve u životu dosegne svoj vrhunac u određenoj dobi, ali tridesete su u današnje vrijeme sjajne godine', rekao je glasnogovornik tvrtke Clairol Perfect 10 koja je provela istraživanje.

U 28. godini ženama kosa izgleda sjajno, tijelo je lijepo oblikovano, a to rezultira i osjećajem samopouzdanja. 'Sigurnost na poslu, redovna primanja, stabilna veza i dobri prijatelji pomažu osjećaju zadovoljstva u životu', pojasnio je glasnogovornik.

Istraživanje je pokazalo da su žene najzadovoljnije svojom karijerom u 29. godini, dok su u 30. najzadovoljnije ljubavnim vezama, unatoč tome što su rekle da im je seks bio najbolji u 28. godini.

33-godišnjakinje su najzadovoljnije financijskom situacijom, a 32-godišnjakine uživaju u domu i obitelji. Istraživanje je pokazalo i da su žene zabrinute jer smatraju da stare brže od muškaraca, a najviše ih brine to da će s godinama fizički izgledati lošije.