'LANDSPEEDER' SPREMAN

Na Stradunu će se snimati scena jurnjave za 'Star Wars'?

08.03.2016 u 17:24

  • +5

'Ratovi zvijezda' na Stradunu

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

'Ratovi zvijezda' imali su svoju staru republiku, no čini se kako sljedeći nastavak možemo od milja nazvati 'Ratovi zvijezda: Dubrovačka Republika'. Najnovije fotografije ukazuju na scene u kojima će biti jurnjave letjelicama ('speederima')

Ne znamo bismo li vozilo kojim je Luke Skywalker u 'Ratovima zvijezda: Nova nada' pilotirao nazvali letjelicom ili lebdjelicom, no bilo kako bilo, na dubrovačkom setu za 'Ratove zvijezda VIII' pojavilo se nešto što ukazuje na to da će na Stradunu biti snimana jurnjava. Fotografije govore više od tisuću riječi, no nije lako biti siguran s obzirom da je nešto što oblikom sliči landspeederu bilo pokriveno ceradom.

Postoje također osnovane sumnje da će se neke scene sljedećeg nastavka snimati na iznajmljenoj jahti usidrenoj u dubrovačkoj luci. Također ne znamo štedi li Disney na snimanju sljedećeg nastavka, no stanari koji žive u blizini filmskog seta navodno su zamoljeni da ostave upaljena svjetla noću sljedećih osam dana, koliko će trajati snimanje.


Dubrovnik se u međuvremenu napunio ljubiteljima 'Ratova zvijezda', pa se na ulicama mogu vidjeti čak i razne osobe odjevene poput slavnih likova iz znanstvenofantastične franšize. Veselje zbog snimanja novog nastavka 'Ratova zvijezda' uspjelo je malo umanjiti tugu zbog iznenadne smrti profesora Tonyja Dysona, čovjeka koji je sagradio originalnog robota R2-D2.

Glumica Daisy Ridley neće snimati svoje scene u Dubrovniku.

RTL Autor: RTL