TRAŽI SE KARTA VIŠE

'Osvetnici' ruše sve rekorde gledanosti

27.04.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Do početka kino prikazivanja jednog od najiščekivanijih filmskih 3D spektakala u posljednjih nekoliko godina ostalo je još tjedan dana, ali film 'Osvetnici' već danas ruši rekorde pretprodaje kino ulaznica! Kino ulaznice nalaze se u pretprodaji već nekoliko dana u SAD-u (i u Hrvatskoj također u Cineplexx kinima), a već je do današnjeg dana prodano više kino ulaznica nego za prethodne Marvelove super-junačke hitove 'Iron Man', 'Iron Man 2', 'Thor' i 'Kapetan Amerika: Prvi osvetnik'!

Film će u Hrvatskoj zaigrati u svim kinima te u IMAX-u, a u Cineplexx kinima u Zagrebu (City Center one East i Centar Kaptol), Osijeku (Avenue Mall) i Splitu (City Center one) već danas je moguće u pretprodaji nabaviti karte za ovaj jedinstveni 3D filmski užitak. Ako je suditi prema web stranici movietickets.com u pretprodaji u SAD-u je veća potražnja za 3D i IMAX kino ulaznicama (56% prodanih ulaznica odnosi se na 3D verziju filma, dok se 37% odnosi na IMAX 3D).

U međuvremenu se film 'Osvetnici' već počeo prikazivati u svijetu gdje je u prvom danu zaradio impresivnih 17,1 milijun dolara. Samo u Australiji film je utržio 6,2 milijuna dolara što označava najbolje kino otvaranje nekog Disneyjevog filma u povijesti i drugo najbolje otvaranje svih vremena tog kontinenta. U Italiji film je zaradio 3,7 milijuna dolara čime je također oboren rekord najboljeg kino otvaranja Disneyjevog filma ikada. Rekordi kino otvaranja također su srušeni i u Tajvanu (1,3 milijuna dolara) te Novom Zelandu (800 tisuća dolara).

Kapetan Amerika, Thor, Hulk, Iron Man,Sokol i Crna udovica... Po prvi puta u jednom filmu napokon su se okupili najveći i najpoznatiji strip junaci i to u Marvelovom mega-spektaklu 'Osvetnici 3D' pod redateljskom palicom Jossa Whedona. Nakon što globalnoj sigurnosti zaprijeti neočekivani neprijatelj, voditelj Međunarodne organizacije za očuvanje mira (S.H.I.E.L.D.), Nick Fury, upušta se u odvažnu regrutacijsku akciju kojoj se odazovu upravo Osvetnici. Unatoč tome što je uspio sastaviti tim iz snova, Nick Fury i njegov pouzdani agent Coulson moraju pronaći način da uvjere superheroje da surađuju međusobno, a ne da budu jedan protiv drugoga, kada moćan i opasan Loki uspije dobiti pristup Teseraktu i njegovoj neograničenoj moći.

Film sa svojom službenom kino distribucijom u Hrvatskoj kreće 3. svibnja (u svim kinima i u IMAX 3D-u), dan prije nego što dolazi u SAD.