LOŠE I DOBRE STRANE

Ovaj tip Škorpiona ne osjeća ljubav, već samo pohotu i ljubomoru

09.11.2016 u 06:04

Bionic
Reading

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Škorpiona višeg tipa

Pronicljiv je, intuitivan i uočava pojedinosti koje drugi previđaju. Brzo shvaća kako stvari stoje i prepoznaje smjer u kojemu se situacija razvija. Razmišlja i djeluje dugoročno.

Nije nimalo površan i odbacuje trivijalnosti. Čuva tuđe tajne koliko i svoje. Ima malo prijatelja, no oni koji zavrijede takav status mogu računati na njegovu odanost i povjerljivost. U ljubavi je strastven i velikodušan.

Prezire neiskrenost i više cijeni časnog neprijatelja nego prijetvornog saveznika. U poslu je odgovoran i temeljit. Sposoban je duboko se koncentrirati i marljivo raditi dok ne obavi zadatak.

Odvažno se zauzima za svoja i tuđa prava. Opire se nepravdi i suprotstavlja se tiranima i zlostavljačima. Ako smatra da je cilj plemenit, spreman je i žrtvovati se u borbi za njegovo ostvarenje.


Značajke Škorpiona nižeg tipa

Nazadni tip provocira i vrijeđa iz zabave. Kod drugih traži mane i zanemaruje vrline. Rado ponižava vulgarnošću i neumjesnim kritikama. Mračnjak je i plaši okolinu mračnim procjenama i predviđanjima.

Pohlepan je, zavidan i sebičan. Spletkari, iskorištava i obmanjuje koga god stigne. Rijetko otkriva išta o sebi, ali njuška po tuđim životima. Otkrije li nešto pikantno, ucjenjuje žrtvu ili stavlja njegove tajne na sva zvona.

Dugo pamti i ne oprašta. Ako mu se netko zamjeri, trajno ga uvrštava među neprijatelje. Nastoji se osvetiti onom koji ga je povrijedio, neovisno o tome je li dotični postupao u samoobrani. Naudit će drugome makar i sam stradao.

Ne osjeća ljubav, nego samo pohotu i ljubomoru. U odnosu prema suprotnom spolu najvažniji mu je seks, u kojemu želi dominirati i kontrolirati. Pritom mu nije strano ni nasilje. Sklon je porocima i ovisnostima svake vrste.