SANJA SARANAVKA:

'Za razliku od Huljića, Remi je autentična glazbenica'

Bionic
Reading

Nakon što je Tonči Huljić sramotnim uvredama odgovorio Remi na komentar pjesme njegove supruge, cijeli su slučaj za Večernji list prokomentirale javne osobe

Remi je obrazovana osoba i autentična glazbenica, za razliku od Huljićevih', rekla je predsjednica udruge B.a.B.eSanja Saranavka za Večernji list

Osim Saranavke, u obranu Remi stale su brojne kolege, dok se književnica Vedrana Rudan prisjetila kako su dječje priče Vjekoslave Huljić dio obvezne lektire u osnovnim školama.

'Ova uvažena hrvatska pjesnikinja isporučuje nam svoje uratke već godinama, ma koliko se mi branili. Treba li je zbog njenih stihova objesiti na prvu banderu? Nikako! Ženi kojoj Huljić 'k’o slavljenik dolazi na tortu' sve mora biti oprošteno', dodala je Rudan.


Cijeli slučaj pokrenuo je, podsjetimo, komentar Mirele Priselac – Remi isprovocirane riječima pjesme 'Nirvana', autorice Vjekoslave Huljić.

'Mislim da je Vjekoslava Huljić hrvatskoj ženi naudila više nego svi hrvatski šovinisti zajedno. Nalijepila joj je to da se realizira isključivo kroz brak, majčinstvo, da dopušta da je gaze i emocionalno zlostavljaju... A sad kroz ovu sirotu Rozgu poziva muškarca da dođe po ženu 'k'o slavljenik po tortu'... Ma daaaaj, molim te! Nikad nisam mislila da ću reagirati na ovakav treš, ali negdje čovjek mora podvući crtu. Zbilja je vrijeme da prestane zaglupljivanje. Žene, ispljuskala bih vas! A Vjekoslavi ustavno oduzela pravo na slobodan govor', napisala je na svom profilu na Facebooku Remi, pokrenuvši polemike.

Sporne riječi su u nastavku:
'Ma uđi k'o pobjednik na svoje
i uzmi što je tvoje, s dozvolom.
Pa dođi k'o slavljenik na tortu
i uzmi mi ljepotu, napokon.'

Nakon riječi pjesme 'Nirvana' slijedi aktualan singl Elementala, 'Neustrašivi':