SUHI I CRNI HUMOR

Britanske serije – zašto ih volimo i koje obavezno pogledati?

16.10.2022 u 11:04

Bionic
Reading

Britanske serije imaju onaj X faktor zbog kojeg ih uvijek iznova možemo pogledati

Britanske serije obiluju suhim i crnim humorom koji je tipičan za britansku književnu, filmsku i TV produkciju. Tome doprinose vješto napisani i izvedeni dijalozi koji su podržani talentiranim produkcijskim timovima i glumcima. Učestala su pojava divni prizori seoske strane Velike Britanije, ali i gradskog života – oboje su pokriveni zagušenim bojama koje donose dašak tajnovitosti radnje i likova. Neke od svjetski najpopularnijih serija su upravo proizašle iz njihove produkcije, pogotovo ako pričamo o detektivskim (Poirot, Umorstva u Midsomeru) o povijesnim i humorističnim serijama.

Pickbox NOW i Pickbox TV kanal nude veliku ponudu izvanrednih britanskih serija. Neke se serije trenutno prikazuju i na Pickbox TV kanalu pa možete birati hoćete li se zavaliti uz televizor ili gledati seriju kad god vam odgovara na Pickbox NOW streaming servisu.

Poirot (Poirot)

Agatha Christie je svjetski slavna i proslavljena književnica detektivskih i kriminalističkih romana iz čijeg se pera rodio kultni junak Poirot. Riječ je o briljantnom i pomalo ekscentričnom belgijskom detektivu koji rješava raznolike slučajeve. Uz njega su uvijek isti ljudi: Arthur Hastings, gospođica Lemon i inspektor Japp iz Scotland Yarda. Serija se može gledati na Pickbox TV kanalu od ponedjeljka do petka ili možete gledati sve epizode na Pickbox NOW.

Inspektor Morse (Inspector Morse)

Inspektor Morse je još jedan osebujan pojedinac koji uživa u hvatanju zločinca. Voli slušati klasičnu glazbu, raspravljati o filozofiji i posjećivati lokalni pub gdje pije na račun podređenih. On je pametnjaković koji ne uvažava tuđe mišljenje pa zna optužiti i privesti pogrešnu osobu. Vjerujte nam, neopisivo ćete se zabaviti uz njegove inspektorske pothvate.

Scott i Bailey (Scott & Bailey)

U središtu radnje su dvije detektivke koje rade u policijskoj postaji Manchester. Detektivka Rachel Bailey navršila je 30 godina, voli se svađati i ne želi se skrasiti. Njezina partnerica na poslu i najbolja prijateljica je Baileyina potpuna suprotnost – detektivka Janet Scott ne voli prepirke, udana je i ima djecu. Partnerice su u Odjelu za ubojstva, a trenutno se bave istragom ubojstva trudne djevojke turskog podrijetla. Paralelno doživljavaju brojne uspone i padove u privatnim sferama – Scott se bavi starim slučajem, a Bailey se želi osvetiti bivšem ljubavniku. Hit seriju pratite na Pickbox TV kanalu od ponedjeljka do petka u 18:20 ili bingeajte sve epizode na Pickbox NOW.

Shetland (Shetland)

Kriminalistička serija Shetland nastala je prema istoimenom serijalu knjiga nagrađivane autorice kriminalističkih romana Ann Cleeves. Glavni junaci su inspektor Perez i njegova partnerica Macintosh te istražuju slučajeve ubojstva kako bi vratili mir i sigurnost Shetlandskom otočju. Serija je osvojila 2016. godine BAFTU za Najboljeg glumca, a uz to ima još nekoliko nominacija za istu nagradu.