2. ožujka

Brkovi u riječkom Pogonu kulture slave 20 godina

30.11.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Pogon kulture, Rijeka // subota, 2. ožujka 2024.

Nezaustavljiva punk folk wellness mašina Brkovi dolazi u riječki pogon kulture u subotu 2. ožujka 2024. Bit će to još jedan koncert u sklopu obilježavanja 20 godina benda.

Diljem regije i šire Brkovi će održati niz koncerata kojim obilježavaju dva desetljeća rada, a jedna od prvih postaja na velikoj turneji je Rijeka.

Brkovi – Nisam ja za tebe | Official Music Video Izvor: Društvene mreže

U dubokom undergroundu ukorijenjenog punk folk benda Brkovi su spojili naizgled nespojivo, radeći to direktno i bez kočnica, a teško je bilo zamisliti u što će se pretvoriti njihov glazbeni put dva desetljeća nakon.

Godinama je bend neprestano svirao, snimao i objavljivao (besplatan download s njihovog weba će zauvijek biti diskografski princip), rastao kako u broju publike tako i broju godišnjih nastupa, da bi posljednjih gotovo deset godina postali nezamjenjiv headliner najvećih regionalnih festivala, kao i klupska atrakcija sa sve više nastupa van regije.

Danas Brkovi imaju naslaganu opasnu set listu hitova kao što su ‘Bolje da sam s frendovima pio rujno vino', ‘Opasno se drogiram', ‘Mala', ‘Kurvo prokleta', ‘Balkan Star', ‘Pizda materina', ‘Hoću da mi dijete sluša narodnjake', ‘Hormon sreće', ‘Samo pijan mogu', ‘Srećo laku noć', ‘Nisam ja za tebe', ‘Tolerancija', ‘A ja ću da pijem’, ‘Više ni pankeri ne slušaju punk’, koji su samo na dvije platforme – YouTube i Spotify – prešli 100 milijuna slušanja. Velik dio njih pronašao je put i do pjesmarice ‘Brkovi – najveći hitovi” s tekstovima i akordima 30 pjesama po izboru Shamse69.

Brkovi – Kurvo prokleta | Official Music Video Izvor: Društvene mreže

Dvadeset godina nepredvidivog i divljeg glazbenog puta Shamso69, Tomac, Šarac, Talentino i Torbica obilježit će diljem regije. Jedna od prvih postaja je riječki Pogon kulture 2. ožujka, a slavlje će kulminirati velikim audio vizualnim spektaklom na stadionu Šalata u Zagrebu, u subotu 7. rujna 2024.

Ulaznice za riječki koncert dostupne su po early bird cijeni od 13 eur do 31. prosinca. Dan nakon, 1. siječnja, cijena se diže na 15 eur, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 17 eur. Ulaznice su dostupne na Eventim.hr i Entrio.hr, kao i svim prodajnim mjestima Eventima i Entrija, te u Dallas Music Shopu.