NA METI TRAČEVA

Domaće zvijezde jednoglasne: Sto puta izgovorena laž postaje istina

28.01.2017 u 15:38

Bionic
Reading

Besramno zabadati nos u tuđe živote odavno nije nepoznanica, kako u životima običnih ljudi tako ni u životima slavnih. Upravo ovi drugi česta su meta tračeva, nekih istinitih, ali u većini i lažnih, i vjerojatno ne postoji osoba koja se nije našla barem s jedne strane - ili da ogovara drugu osobu ili da sama bude ogovarana. Tijekom svojih karijera poznati su se naslušali zaista svega i svačega - neki su tako ispali homoseksualci, neki su bili u izmišljenim vezama, a neki su prozvani i vrsnim ljubavnicima. Postoje oni koji su navodno nosili lažne trudničke trbuhe, poput Beyonce, operirali pojedine dijelove tijela, dok se za neke, poput princa Harryja pričalo kako mu otac nije princ Charles već kapetan kraljevske konjice. S kakvim su se još tračevima susreli, za tportal otkrivaju i neki poznati Hrvati

Koliko je tanka linija između benigne razmjene informacija i teških objeda na tuđi račun, misle li da nekoliko puta izgovorena laž postaje istina i koje su najgore neistine čuli o sebi te kako se nose s njima, ispričali su nam neki od poznatih Hrvata. Osim toga, istražili smo i kakvi su tračevi pratili neke od najvećih svjetskih celebrityja.

'Svaki je trač najgori, ne volim tračati, ne volim tračeve. Najgore što sam čula o sebi je da imam dečka i da mi je netko drugi napravio karijeru', izjavila je violončelistica Ana Rucner.

Violončelistica Ana Rucner čula je da joj je netko drugi napravio karijeru

'Tračevi i stereotipi nešto su od čega nitko ne može pobjeći, a pogotovo u javnom životu i pogotovo mi žene. Naš uspjeh najčešće nije naš i uvijek se moć pridaje nekome ili nečemu drugom. Zna to biti duhovito, katkad zamorno, katkad i razočaravajuće, ali sve se na kraju svodi na onu najbanalniju: 'Za dobrim se konjem prašina diže!' I to je, nažalost ili nasreću, sva istina! Moj je način da nikada ne reagiram i ne demantiram, jer su tračevi, stereotipi, pa čak i neki nekorektni novinski naslovi, nešto kao živi pijesak. Što se više koprcaš i boriš, to dublje toneš! Zato se radije u sebi nasmijem i samo idem dalje. Što dalje! A ljudi? Oni ionako vjeruju samo u ono što im odgovara', ispričala nam je pjevačica i glumica Vanda Winter.

Vanda Winter smatra da se za dobrim konjem prašina diže!

'Kad sam se pojavio na sceni 1994. i postao poznat, pričalo se da je to zbog toga što sam dobar s Berlusconijem i da je on sve financirao', otkrio nam je pjevač Alen Vitasović.

Na tračeve i neistinu odgovara se šutnjom ili još bolje sudskom tužbom, smatra Nina Badrić. 'Možda je čak bolje ovo drugo kad ne pomaže prvo, jer mislim da se ljudima, pogotovo javnim osobama može zagorčati život plasiranjem neistina. Nije od zgorega tužiti neku osobu koja ima lošu namjeru prema vama pa neka sud dokaže što je istina, a što nije', tvrdi pjevačica. Nedavno je bila zgranuta kad su je povezali s jednim od njezinih najvećih fanova, dečkom iz Tuzle koji ima 24 godine i koji je odrastao uz njezinu glazbu, a koji joj vodi facebook-stranicu.

Massimo je čuo kako njegova obitelj nema što za jesti

'Orwell je davno rekao da onaj koji kontrolira sadašnjost uređuje prošlost, a onaj koji kontrolira prošlost i sadašnjost kontrolira i budućnost. Istinita je tvrdnja da mnogo puta izgovorena laž postaje istina. To se vrlo često koristi u politici, u glazbi ne toliko jer je danas ljudima postalo zanimljivije gledati političare nego znati što rade Rolling Stonesi. Ima nekoliko laži, tračeva koje sam čuo o sebi. Jednom sam, kad sam ležao na plaži, pročitao da sam trenutno na operaciji, a drugo besmisleno bilo je da moja obitelj nema što za jesti. Nasreću, odavno toga više nema, medijski prostor u Hrvatskoj totalno se odvojio od žutila, no u Srbiji se nastavilo tim putem. Ondje još uvijek ima puno naslova tipa 'Dvoglava aždaja viđena u Nišu', ispričao je Massimo.

'Najgori trač čula je moja mama kad sam s 18-19 godina živjela u Madridu. Čula je da radim u bordelu, ali radila sam na recepciji', ispričala je glazbenica i spisateljica Anđa Marić. Emilija Kokić je čula da se utopila, a panika je zbog toga trajala nekoliko dana, a do glumice Jelene Perčin stigao trač da se bavi crnom magijom.

Za Jacquesa se 2011. pričalo kako mu je namještena Dora

Najgore što je Jacques Houdek čuo o sebi je bilo 2011. da mu je namještena Dora. 'To se pokazalo kao potpuna neistina i to mi je teško palo jer sam osoba koja karijeru stvarno gradi korak po korak. Krenuo je taj trač da sigurno pobjeđujem i to mi je donijelo štetu. Mislim da upravo zato i nisam pobijedio na tom natjecanju pjesmom 'Stotinama godina', za koju držim da je trebala pobijediti te godine. Pjesma je bila hit. Dosta sam se susretao s lažima i svakakvim insinuacijama, međutim iskustvo me naučilo da što to više komentiram, samo bude još gore. Ono što govorim kroz glazbu i rečenice kada imam priliku nešto reći, mislim da su gledatelji ipak upoznali i da je ljudima koji me vole jasna slika tko je Jacques. Ne možemo se obazirati na svaki trač koji čujemo jer gdje bismo došli kad bi bilo tako. Moraš gledati sebe, furati svoj film i ne obraćati pažnju na takve stvari', kaže Jacques.

Zbog specifične riđe boje kose i pjegica na licu, godinama se šuškalo kako princu Harryju otac nije princ Charles, već kapetan kraljevske konjice James Hewitt koji je navodno bio u vezi s princezom Dianom. No Harry je rođen 1984., a Hewitt je tvrdio kako je s Dianom bio u vezi tek od 1986. Još jedan argument da je riječ o čistoj izmišljotini je i taj da su Dianini brat i sestra, Charles Spencer i lady Sarah McCorquodale također riđokosi pa je vjerojatnost da je riječ o genima velika.

Za slavnu pjevačicu Cher šuškalo se kako je uklonila dva rebra kako bi izgledala tanje. Koliko su joj te priče išle na živce, govori i podatak da je čak pozvala britanskog plastičnog kirurga da je pregleda i negira glasine te izjavila kako bi, da je to zaista i napravila, ožiljci bili itekako vidljivi.

Još jedna pjevačica česta je meta tračeva. Jedan od najvećih koji se veže uz ime Beyonce Knowles bio je onaj da zapravo uopće nije bila trudna s malenom Blue Ivy, nego da je imala surogat-majku. Priče kako nosi lažni trudnički trbuh pojavile su se na dodjeli nagrada MTV-ja, kada je otkrila trudnoću, no svi su krenuli raspredati o tome kako joj je trbuh prevelik za treći mjesec trudnoće. Sve se dodatno pojačalo tijekom jednom nastupa kada su mnogi primijetili kako joj se trudnički trbuh zgužvao.

Nagađalo se kako Beyonce Knowles ima lažni trudnički trbuh te kako je Blue Ivy rodila surogat-majka

Ni latino zvijezdu nisu zaobišla ogovaranja. Jennifer Lopez prvo je osigurala stražnjicu na 300 milijuna dolara, a cijelo tijelo na milijardu, a potom su krenula šuškanja kako je stražnjicu operirala i stavila umetke. Jennifer Lopez to je komentirala s osmijehom na licu: 'Bilo mi je toliko smiješno kada sam to čula.' Ista stvar dogodila se i Kim Kardashian, čija je stražnjica također glavni adut koji rado ističe. Nakon napisa kako ju je povećala, u jednoj od emisija svog reality showa pristala je otići na rendgen kojim je plastični kirurg potvrdio kako joj je stražnjica u potpunosti prirodna. Osim toga, za Kim se pričalo i kako njezin sin Saint, kojeg je dobila u braku s reperom Kanye Westom, zapravo i ne postoji, odnosno da je cijela trudnoća bila samo marketinški trik, a sve to zbog toga što, za razliku od kćeri North, malenoga rijetko pokazuje u javnosti.

Jennifer Lopez demantirala je tračeve da je povećala stražnjicu operacijom