UMALO JE NIJE BILO

Glumica otkrila dobro skrivanu tajnu o 'Prljavom plesu'

20.02.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Povodom 30. godina, otkako je snimljen legendarni film 'Prljavi ples', glavna glumica, Jennifer Grey, otkrila je javnosti jedan sasvim nepoznati detalj i iznenadila obožavatelje. Zašto jedna od najupečatljivijih scena umalo nije snimljena, Jennifer je priznala u jednom intervjuu, a otkrili su se i nevjerojatni iznosi zarade filma koji je snimljen s budžetom od 3.2 milijuna funti

To je jedna od najupečatljivih filmskih scena svih vremena, kada Patrick Swayze stoji u jezeru i s Jennifer Grey uvježbava dizanje potrebno za njihov završni film, a na iznenađenje mnogih, umalo nije bila snimljena. 56-godišnja glumica, nakon 30 godina, otkako je snimljen 'Prljavi ples', tek je sada otkrila neke detalje.

Naime, Patrick Swayze imao je tešku ozljedu koljena, zbog koje je cijelo snimanje bilo upitno. Scena je na kraju snimljena, a nitko po njoj ne bi niti pogodio da je glavni glumac prolazio kroz takvu bol koja ga je umalo onemogućila u plesu. Golog torza, glumac se toliko uživio u ulogu, da zavidi milijune obožavatelja u ulozi plesnog instruktora, da je bez problema podigao visoko iznad glave svoju partnericu.

Snimanje u ledenoj vodi, čija je temperatura tog tog dana u listopadu iznosila tek 4 stupnja, trajalo je unedogled, a zanimljivo je kako kamera nije niti u jednom trenutku zumirala njihova lica, budući da su im usne poplavile. 'Sjećam se tog plivanja u jezeru. Bilo je strašno hladno. Da nismo bili mladi i ludi, i željni dobrih uloga, ne znam tko bi nas natjerao da provedemo toliko vremena u hladnoj vodi. U jednom trenu sam čak pomislila: 'Mogu li umrijeti ako mi bradavice od hladnoće eksplodiraju?', prisjetila se Jennifer Grey za Sunday People.

Legendarna scena iz filma 'Prljavi ples' Autor: Youtube

Iako je film koštao oko 3.2 milijuna funti, nitko se nije nadao krajnjoj zaradi. Samo od emitiranja u kinima, zaradio je čak 172 milijuna funti, dok se do danas ta brojka popela na oko 368 milijuna funti. To je bio prvi film prodan u više od milijun primjeraka video kazeta.

Ove godine, film slavi 30. godišnjicu, a zanimljivo je kako bi se krajem ove godine trebao premijerno emitirati istoimeni televizijski remake. Ulogu Jennifer Grey, Baby Houserman, dobila je Abigail Breslin, poznata po ulozi 'Mala Miss Amerike', dok će njezinu sestru Lisu, glumiti zvijezda 'Moderne obitelji', Sarah Hyland. Glumac Colt Prattes dobio je najteži zadatak, koji će itekako morati opravdati. Upravo njemu je dodijeljena uloga Johnnyja Castlea, koju je u orginalu igrao Patrick Swayze.