nezaustavljiva

Jane Fonda o lekcijama iz braka: 'Pod svaku cijenu sam željela biti voljena'

06.05.2024 u 18:12

Bionic
Reading

U 87. godini života Jane Fonda još uvijek glumi i stvara, a kako tek izgleda... Holivudska ikona koristi svoj glas za brojne važne teme, posebno teme važne ženama

U javnosti se pojavila u ranim 20-ima, a kao 86-godišnjakinja još je uvijek jedna od glavnih članica holivudske elite. Jane Fonda hrabro progovara o raznim tabuima, slovi kao jedna od glavnih aktivistica za očuvanje okoliša, a sada je za Marie Claire progovorila i o vlastitim neuspjesima i kako su utjecali na njezino samopouzdanje.

U svojoj je karijeri dobila čak osam nominacija za Oscar, od kojih je osvojila čak dva zlatna kipića: prvi za najbolju žensku ulogu u filmu 'Klute' te drugi za film 'Coming Home' u istoj kategoriji. Iako je jedna od najuspješnijih glumica ovog doba, i Fonda se tijekom karijere susrela s neuspjesima.

Godine 1959. Fonda je izgubila glavnu ulogu jer se na audiciji nije htjela opisati riječju ambiciozna: 'Kada je Elia Kazan pitao jesam li ambiciozna, odgovorila sam odlučnim 'Ne!' Dobre djevojke, učili su me, ne bi trebale biti ambiciozne, ljute ili samouvjerljive', prisjetila se glumica.

Potrebna su bila desetljeća da se Fonda oslobodi ideje da treba biti jedna od tih 'dobrih djevojaka'.

'Moji brakovi su me naučili da se moram zauzeti za sebe i ići za svojim snovima jer čak ni oni koji te vole neće ti nužno pomoći da postaneš ono što si trebao biti', rekla je Fonda osvrčući se na brakove s Tedom Turnerom, Tomom Haydenom i Rogerom Vadimom.

'Djevojke i žene su trebale zadovoljiti. Bila sam jako dobra u tome. Pod svaku cijenu željela sam biti voljena, a što god da se pretvaram da jesam, to ću biti kako bih se uklopila i bila voljena', komentirala je Fonda često ponašanje žena koje se žele prilagoditi i ukalupiti kako bi bile voljene.

HOLIVUDSKA VETERANKa

Sve je zasjenila na crvenom tepihu: Jane Fonda zna kako podići bijeli stajling

Pogledaj galeriju