GLUMAČKA ZVIJEZDA

Janko Popović Volarić otkrio nam je kakva glazba ga opušta i koje serije najviše voli gledati

28.11.2019 u 06:49

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca, koji se u novije vrijeme iskazao i kao voditelj u showu 'Ples sa zvijezdama', a kojeg gledatelji trenutno mogu pratiti kao člana žirija u 'Supertalentu', uz brojne angažmane i prilično popunjen raspored stiže se posvetiti sebi i relaksirati uz televiziju, ali i otići na neki dobar koncert

Radi u kazalištu, na filmu, televiziji, u lutkarskom kazalištu, kao i sinkronizacije. Obožava svoj posao te voli izazove i, kako je ranije izjavio, 'kopanja' po sebi koja traže te promjene. Kako je posljednjih nekoliko godina imao vrlo malo slobodnih dana u komadu, ove jeseni Janko Popović Volarić odlučio je stati na kočnicu i posvetiti se malo više sebi. U razgovoru za tportal ispričao je kako izgledaju njegovi trenutci opuštanja.

Koje knjige trenutno čitate i koje biste preporučili?

Trenutno čitam dva scenarija za serije i knjigu psihologa Jordana Petersona: '12 pravila za život'. Knjiga mi je zanimljiva, u nekim dijelovima izvrsna, ali moram priznati da me ponekad i pomalo nervira jer se ne slažem sa svim njegovim stavovima. Bez obzira na to, bavi se interesantnim temama i jednostavnim jezikom suočava nas sa nekim šprancama po kojima živimo i koje su nam sada već usađene, a sputavaju nas u našem rastu i napretku te u odnosima s drugim ljudima.

View this post on Instagram

Dosta je bilo... vikeeeend!! 😴😴😴

A post shared by Janko Popović Volarić (@janko_popovic_volaric) on

Postoji li neka knjiga kojoj se stalno vraćate?

Ima ih nekoliko, a volio bih da imam više vremena, pa da im se i malo češće vraćam. Kad pomislim na tu jednu knjigu, to bi bio 'Idiot' Dostojevskog.

Kakve vrste filmova volite i što vas je zadnje oduševilo kad je riječ o filmskoj umjetnosti?

Nemam omiljene žanrove, volim stvarno vrlo različite filmove, i klasike i neke koji su obilježili noviju kinematografiju. Zadnje što me apsolutno oduševilo najnoviji je Almodovarov film 'Tuga i slava'. Nisam pogledao sve njegove filmove, ali ovaj je apsolutno remek-djelo o ljubavi, boli i sjećanjima te rekapitulaciji i suočavanju s vlastitim životom.

View this post on Instagram

Skandinavski blues... #☔️

A post shared by Janko Popović Volarić (@janko_popovic_volaric) on

Gledate li serije i koje su vas i zbog čega osvojile?

Gledam dosta serija. Volim dobru priču koja me uvuče u temu i likove. Uz dobre američke i skandinavske, najdraže su mi engleske serije jer su u njihovim scenarijima nekako najdublje ocrtani likovi te često s najviše stila i 'osjećaja za mjeru i kajanje' obrađuju teme o kojima govore. Nedavno sam se pak vratio na 'Breaking bad', koji sam kada se prikazivao odgledao od početka do kraja i još tada si obećao da ću ga kad-tad ponovo gledati.

  • +3
Janko Popović Volarić Izvor: Cropix / Autor: Biljana Blivajs / CROPIX

Što vas opušta kad je riječ o glazbi? Što se od glazbe najviše vrti na našoj play listi? Na kojem ste zadnjem koncertu bili?

Imam suludu playlistu na kojoj su moje najdraže pjesme bez obzira na žanr. To nitko osim mene ne može slušati. Na njoj ima svega, od jazza, klasike i reggaea do elektronike. A zadnji koncert na kojem sam bio nastup je naših poznatih pijanista i bubnjara Mateja Meštrovića i Borne Šercara. To je bio više lagan, zabavan koncert vrhunskih glazbenika na kojem su se oni upuštali u neke nove žanrove, zabavljali i eksperimentirali, a publika je uživala u njihovoj izvanrednoj tehnici i talentu u nešto opuštenijoj atmosferi od one u kojoj najčešće sviraju.

Bez kojeg gadgeta ne možete i zašto?

Imam dva glavna gadgeta, ako zanemarimo mobitel. To su sunčane naočale i Braunov trimer za bradu. Naočale me štite od previše svjetla, a trimer od zapuštanja sebe samog.