NEOBIČAN KOMAD

Kim Kardashian na aukciji kupila dijamantni križ princeze Diane za vrtoglavih 200.000 dolara: 'Od njene smrti nije viđen u javnosti'

19.01.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Ovaj pomalo neobičan komad nakita izrađen je od zlata, srebra, ametista i dijamanta, no ono što mu daje na vrijednosti činjenica je da ga je u javnosti nosila isključivo Diana. Sve do sada, kada će ga s ponosom nositi Kim Kardashian

Kim Kardashian na aukciji je kupila privjesak u obliku križa koji je bio jedan od omiljenih komada nakita pokojne princeze Diane. Do ovog kraljevskog dodatka svojoj kolekciji nakita stigla je putem aukcije na kojoj je pobijedila s ponudom od vrtoglavih 200 tisuća dolara!

Ovaj pomalo neobičan komad nakita izrađen je od zlata, srebra, ametista i dijamanta, no ono što mu daje na vrijednosti činjenica je da ga je u javnosti nosila isključivo Diana.

Princeza je obožavani privjesak posuđivala od prijatelja, Naima Attallaha, nekadašnjeg izdavača i direktora draguljarske kuće Asprey. Nakon Dianine smrti, križ se vratio u obitelj Attallah.

Nakit princeze Diane Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy of Sotheby's/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Malo ljudi moglo bi nositi ovaj komad, no Diana je stvarno mogla', rekao je Ramsay Attallah, vlasnik koji ga je stavio na aukciju i dodao:

'Kada sam odrastao, uvijek bismo ga imali na stolu za božićni ručak, ali nitko ga nikad nije nosio osim Diane, a u javnosti nije viđen otkako je ona umrla, sve do sada.'

SVEMIRSKO IZDANJE

Nikad mršavija Kim Kardashian stvorila pomutnju na ulicama Milana

Pogledaj galeriju

Kim Kardashian tako će postati prva osoba koja će ovaj privjesak nositi u javnosti, a zato je morala izdvojiti skoro dvostruku cijenu, 200 tisuća dolara, od one koju je predviđala kuća Sotheby's, organizator aukcije. Početni iznos iznosio je 60 tisuća dolara, s predviđanjem da je maksimalni iznos koji će privjesak postići oko 120 tisuća dolara.

No, to je i dalje daleko ispod cijene koju je Kim izdvojila za legendarni Cartierov sat koji je nosila Jackie Kennedy. Za njega je izdvojila nevjerojatnih 379 500 dolara!

Ipak, ovaj komad nakita nosi kraljevsku vrijednost i nema sumnje kako će ga nositi u samo najposebnijim prilikama.