VIRTUALNA CEREMONIJA

Korejska pop senzacija trijumfirala na dodjeli MTV-jevih europskih nagrada

09.11.2020 u 10:13

Bionic
Reading

U nedjelju je održana virtualna dodjela nagrada MTV Europe Music Awards, na kojoj su trijumfirale k-pop superzvijezde BTS s osvojene četiri nagrade

Južnokorejski boyband osvojio je nagradu za najbolju pjesmu, 'Dynamite', a dominirali su i u kategorijama najbolja grupa, najbolji virtualni live i najstrastveniji obožavatelji.

Domaćice showa Jade Thirlwall, Perrie Edwards i Leigh-Anne Pinnock iz britanskog girlbanda Little Mix osvojile su dvije ovogodišnje nagrade za najbolji pop i najboljeg britanskog i irskog izvođača.

Leigh-Anne, Jade i Perrie pojavile su se pred razdraganom publikom kao hologrami izvodeći svoj hit 'Sweet Melodies' dok je njihova kolegica iz benda Jesy Nelson propustila dodjelu nagrada zbog bolesti.

Izvor: Društvene mreže

Pozdravljajući publiku koja je gledala dodjelu MTV-jevih europskih nagrada, plavokosa ljepotica Perrie poručila je kako 'ništa nije tako moćno u okupljanju ljudi kao glazba'.

Najboljom umjetnicom proglašena je Lady Gaga, a nagradu za najbolji video osvojio je DJ Khaled s popularnom pjesmom 'Popstar' u kojoj surađuje s Drakeom i Justinom Bieberom.

Nagradu u kategoriji najboljeg hip hop izvođača osvojila je reperica Cardi B, nagradu za najboljeg rock izvođača dobio je Coldplay, a za najboljeg alternativnog izvođača Hayley Williams.

Najboljim izvođačem iz Južne Amerike proglašena je kolumbijska kantautorica Karol G, a osvojila je i nagradu za najbolju suradnju s Nicki Minaj za pjesmu 'Tusa'.

Nagradu za najboljeg izvođača koji se tek probija (Best Push) dobio je engleski kantautor Yungblud, a za najboljeg novog izvođača reper Doja Cat, koji je otvorio show zadivljujućom izvedbom pjesme 'Say So'.

Nakon govora o snazi glazbe koja nas ujedinjuje, nudi nadu, solidarnost i utjehu tijekom ove izazovne godine as Formule 1 Lewis Hamilton nagradni pehar Video For Good dodijelio je pjevačici H.E.R. za pjesmu 'I Can't Breathe'.

Nagrada za najboljeg izvođača elektroničke glazbe pripala je hvaljenom DJ-u Davidu Guetti, a koji je prvi put uživo s pjevačicom Rayeom izveo pjesmu 'Let's Love' na pozornici izgrađenoj usred mađarskog ljekovitog kupališta Szechenyi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube